Följ mig:
Hemma hos mig Inredningstips allmänt Vardagsrum

En ny spegelvägg i vardagsrummet. Japp, 80-talet ekar…

5 november, 2016

Äntligen kom spegelväggen upp i vardagsrummet. Tog väl si så där två år att gå från första tanke till handling. Väl genomtänkt beslut alltså. (På en vecka har jag tydligen outat mig som en segstartad person fast kaffekopparna tog 12 år!)

I vårt vardagsrum finns en öppen spis med en ovanligt stor yta ovanpå. Very funkis! Haft himla svårt att göra något vettigt med den ytan faktiskt. Vad som än har ställts därpå har känts futtigt.

Makens antika, auktionsfyndade och aptunga spegel är riktigt stor och fantastiskt vacker men här har den knappt synts. Så här såg det alltså ut kvarten innan den nya spegeln monterades:

Då tänkte jag att då maxar vi till fullo. Addera på något riktigt stort så det väger upp.

Börjar med en riktigt stor spegel. Det blev en måttbeställd spegel som monterades på väggen. Ändå upp till tak.

Jag är uppvuxen i ett liknande hus och mina föräldrar bor kvar så när jag berättade för min mamma att jag nu skulle köra på en stor spegel vid öppna spisen så hon “Ja, så hade vi det ju oxå ett tag. När du var liten. Minns du det?” Oj vad poletten trillade ner. Ja, jag minns speglar i kvadrater med svarta ploppar som fästen i hörnen. Hej 80-tal!

Jag önskade ha en mörkgrå fog undertill och vit mot vägghörnet för då blev övergången från den mörka marmorn till spegeln nästan osynlig. Innan fogen sattes dit var det då en yttepytte liten vit linje där den vita väggen syntes och skapade inte den där känslan av att titta in i ett annat rum utan just en spegel. Svårt att förklara men nu blev det som om marmorskivan fortsätter in på andra sidan. Med vit fog hade det inte blivit lika bra. Sjukt nöjd med min idé.

Och hoppsan! då kanske det blir fler selfies nu??! Måste bara komma ihåg att sminka mig nästa gång…

Så galet taggad på att få göra julfint nu på den här ytan. Stora amaryllisar, stora ljusstakar – mycket av allt. Skulle säga att mitt motto just nu är Big is more. Eller ännu bättre; färre och värre. Dvs hellre några få saker som är stora och ta för sig rejält än några mindre saker i grupp. Har hållt på och gjort mig galen över alla små stilleben överallt. Jo, det är fint och skapar stämning men jag känner att rummet klarar av och behöver STORA saker. Nu svamlar jag… Vad jag vill säga är att spegel, spegel på väggen är – du skönast i huset är. Typ…

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Amina 5 november, 2016 at 08:16

  Men åh vad fint! Speglar är verkligen ett bra sätt att förstora ett rum men också att använda som extra detalj. Kommer bli ursnyggt till jul (och alla andra dagar på året också). PS. Du är vad jag kan se söt utan smink också 🙂

 • Svara Helena Köhl 5 november, 2016 at 08:31

  Men Guuud vad fint det blev!! Och Guiud vad fiffig du är som kom på det! Kram vännen och ha en fin dag ?

 • Svara Helena 5 november, 2016 at 08:35

  Men Guuud vad fint det blev! Och Guuud vad fiffig av dig att komma på det! Ha en fin dag vännen ❤️

 • Svara Katta - Bucketlife 5 november, 2016 at 10:37

  Ojoj vad fint! Vilken cool effekt med “ett rum till” och så är ju den där skivan fantastiskt vacker. Blir nog helt grymt med julpyntet!

 • Svara Anna 5 november, 2016 at 15:10

  Wow, blev superfint! Känner oxå jullusten komma tassandes, vad mysigt det ska bli! Kram Anna

 • Lämna en kommentar

  Close