Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 augusti, 2017

Några favoriter från Formex AW 2017

Hallojsan! Blev ett litet uppehåll här och det beror på att det varit press- och Formexvecka. Och så för att toppa det hela så är nu renoveringen av Snickeriet igång och alla som renoverat vet hur mycket det är att fixa. Att det nu är en helt oplanerad helg framför mig är perfekt.

Om du inte har riktig koll på vad Formexmässan är så är det alltså här butiksinköpare botaniserar bland de nyheter producenter, agenturer och designers ställer ut och väljer ut de ting som faller dem i smaken. Sedan kan vi vanliga då köpa dem i deras butiker. Glad att jag inte måste ta sådana beslut. Det är ju triljoners saker fördelat på tre mässhallar.

Jag besöker mässan för att söka inspiration, se trender och som bloggare så klart förmedla vidare sådant jag sett. Har en kamera full av saker som inspirerat mig denna vecka och tänkte få ner dem här och vem vet, kanske det kan inspirera någon annan.

Formex AW 2017

Den mest spännande delen av Formex är Young Designers (Jag har en fråga till någon som är involverad: Måste man vara ung eller kan man vara “ny på jobbet” för att kallas young designer?) 3 finfina montrar fick min uppmärksamhet.

Som denna underbara anslagstavla av rotting med vacker läderrem från Whispers Echo. Som den rotting- och funkisfantast jag är blir jag alldeles glad i själen av idéen och hantverket.

Även Imiform med många vackra mönster och färger fick mig att stanna upp. Dessa temporära tatueringar var ju så söta och passar ju både stora och små kan jag tycka.

Och denna vackra, delikata ampel av tunn, tunn metalltråd med små fästen av metallklipps är ju så vacker att man smäller av. Från Annike Laigo. Hoppas den kommer ut i butik snarast.

Så vidare till några etablerade varumärken som lanserade intressanta nyheter.

Holmegaard visade upp en serie med nya glasburkar. Ränderna är måttanvisningar så de är inte bara snygga utan även smarta.

Min jul måste bli snurrig!!! Ljusen med skruv från Tine K fick mig att drömma efter glögg, grandoft och Bing Crosby.

Vi håller ju nu på att fixa till vårt kontor Snickeriet och samtidigt försöker jag få ordning på min ateljé/kreativa arbetsplats hemma och denna lampa från By On som flirtar med funkisstilen skulle kunna platsa på båda ställen.

Det var mycket tal om “nya former” på Formex. Keramikvaser som inte följer de traditionella formerna. Denna betongvas i form av en gren från Tove Aldman fick mig att stanna upp och jubla lite.

Men hold din kæft som de säger i Danmark. Jag har suktat efter ett vitrinskåp a la Josef Frank med trälister och glas med det har ju krävt en årslön… Då kanske detta från House Doctor är lite mer nåbart.

Och sen har vi då det här med trender. Färger, former, material, idéer som återkommer monter efter monter.

Trendfärgen

Vad det gäller färger framöver så är det rosa, vinröd, aprikos du ska satsa på. Och det är på kuddar, möbler, gardiner, väggar ja allt.

Tycker jag såg mer textilier än någonsin. Kuddar i massor, gardiner, draperier, mattor, dukar, servetter med mera, med mera. Ja, det har varit textil i hemmet senaste året men nu verkar det liksom bli ännu mer. Pressa ner ännu fler kuddar i soffan.

Material

Något mer som syntes var struktur, yta, ja något som triggar känselsinnet. Med material som är lite levande, slltså att det finns en yta som är len, mjuk, sträv, matt, knagglig, grov mm.

Som mocka eller sämskskinn.

Matta, grova metaller.

Matta målarfärger

Less but big is more

Jag har skrivit tidigare om hur jag hellre vill satsa på några få riktigt stora saker i hemmet istället för massa mindre. Tyckte mig se just detaljer i den större skalan.

Den rätt ironiska “sluta-köp-trenden”

Det har varit mycket prat om det personliga hemmet. Tex på Svenskt Tenn är det nu en utställning med 4 olika stylingar för att visa 4 olika personligheter. Och för att skapa ett personligt hem så kan du inte köpa allt nytt. Detta rimmar inte jättebra med alla dessa nyheter. Behöver vi verkligen så mycket mer prylar? För nåt år sedan var temat och det viktigaste på Formex hållbarhet. Vad är mer hållbart än att inte köpa något alls eller köpa vintage?

 

Ja, detta var ett litet axplock. Det är tre mässhallar och helt omöjligt att täcka allt. Men några godbitar blev det i alla fall.

Comments (3)

  • Kul att se, jag var där i tre dagar (halvdagar) men känner inte igen något eller några av dina ställen. Spännande! Jag såg dig flera gånger men blev så “starstruck” att jag inte våga heja. Fundera flera gånger på vad jag skulle säga som öppningsreplik… så hej?? Från en julgalning till en annan. ??

    • Nä men!!!! Åh vad jag hade velat träffas 🙂 Lova att ta tag i mig nästa gång. Vill alltid prata jul med likasinnade.Och snart är det vår säsong, eller hur! Ska bli kul att se vad alla härliga julbloggare har för sig i år.

      KRAM!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.