Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 september, 2017

8 saker att pyssla med i helgen

Fredag och snart helg! Och vilken helg sen – vackra september. Är det en solig, ledig dag med hög frisk luft blir det de bästa helgerna för att vara ute på hela året tycker jag. Hoppas få en sådan helg.

Här kommer några tips på vad du kan hitta på om du har lediga dagar och timmar att fylla.

1. Fira brunchens dag – ät brunch!

Det är brunchens dag på söndag så då måste du såklart hoppa över frukosten och brassa på med en hel buffé av gottigheter att mumsa på i flera timmar sedan. HÄR är hela 21 recept som passa perfekt till din brunch.

 

2. Plocka svamp

Är det fint väder hos dig i helgen tycker jag verkligen att du ska ta dig till närmsta skog. Att plocka svamp eller blåbär, leta efter och räkna fåglar och djur, andas frisk luft och känna lugnet eller ta med stor, god picknick spelar ingen roll – bara man tar sig ut. Vår svamputflykt gav inte så mycket resultat sist så vi måste prova igen.

 

3. Höstpyssla med material från skogen

Om du nu tagit dig till skogen – passa då på att få med dig lite skog med hem. Just nu finns det ekollon vilka är så härliga. Sköna att hålla i handen, ja nästan meditativt. Men främst är de härliga att skapa med. Ta fram färg, penslar, tandpetare, ståltråd mm och skapa.

 

5. Höstgott från trädgården eller frukthörnan

Torkade äppelchips är ett roligt, enekot och väldigt gott höstpyssel. Har du lyckan att ha äpplen i trädgården är det skördetider, annars är fruktstånden ett säkert ställe att palla, nä, köpa i.

 

6. Säsongsmumsa

Nu är majsen i säsong och det är så galet gott. Och visst är det härligt att just ta stora bett ner i det söta. Sen får man peta tänderna….

 

7. Rensa och nystarta!

Har sagt det förut och säger det igen: hösten är mer nystart än själva nyår. Vet att många håller med mig om detta. Och en av sakerna jag gillar med nystarter är att verkligen rensa bort gammalt. Just nu är jag i en sådan galen fas. Här om kvällen satte jag mig med en massa sparade tidningsmagasin och rev ur sida efter sida för att spara sätta in i plastfickor och i pärm. Enorma travar av tidningar hamnade i återvinningen. Hyllplan och bokhyllor blev otroligt luftiga.

En rensning av köksskåp och -lådor står på tur. Många vackra ting men de används inte. Då ligger de bara där i lådan eller står i skåps å samlar damm.

 

8. Lyssna på repeat (och titta på serien)

Ända sedan jag såg serien Big little lies har jag älskat signaturmelodin Cold little heart av Michael Kiwanuka. Så drömsk. Gått på repeat här hemma och passat perfekt på speciellt fredagskvällar. Så lyssna på denna och njut.

Jag var helt övertygad om att det var en gammal låt från souliga 60-talet men oj så fel jag hade. Artisten Michael Kiwanuka är född 1987…

Och om ni inte sett tv-serien är det ett starkt titt-tips. Alexander Skarsgård gör en grym rollprestation och utan att säga för mycket ett naket skådespeleri.

 

Önskar er en fin helg och glöm nu inte att fira ordentligt på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.