Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 september, 2017

Steg 1 Arbetsrummet: arbetsbordet är på plats!

Jajamensan! Steg 1 i min renovering, eller iordningställande kanske är mer rätt ordval, av min arbetsplats, hemmakontor är taget. Ja, lite upp till bevis nu att faktiskt göra detta då jag outade mig här om veckan. Då visade jag mitt mood board och här kommer nu både steg 1 och före-bilder.

Det första jag gjorde var att köpa en ny bänkskiva att ha som arbetsbord. Bordet ska både vara skrivbord för dator men även ett ateljébord för mitt skapande.

Valet föll på denna bänkskiva från IKEA med fiskbensmönster. 180 cm lång blir den perfekt för mina två olika behov.

Före-bilder kommer här och det är nästan att jag inte vill visa för det har varit en så eftersatt plats. Har inte alls haft energi att göra den mysig eller för den delen funktionell.

Utrymmet är alltså den övre hallen. Inte så stor och det är mer som en korsning och passage än ett eget rum. Men jag ska nu med färg och fix göra den underbar.

Och nu med nytt arbetsbord:

Bordet är på plats och hyllan på konsoller ovanför,under fönstret är borta. Det var bra med den hyllan men den tog så mycket ljus från fönstret. Ska ha massa hyllor och skåp på andra väggar så de skulle ändå inte behövas.

Att sitta vid detta bord, lägga händerna på skivan varje arbetsdag kommer bli bra.

Steg 2 är måla väggar. Det kommer göra jättemycket för just rumskänslan. Att detta blir ett eget rum och inte bara en genomfart till sovrum, badrum eller till/från trappan.

Sen så är det montering av skåp, sätta upp hyllor och slutligen portionera ut allt mitt material. Och kanske sortera bort det jag inte behöver. Är lite av en samlare när det kommer till pusselmaterial. Varje tråd/pappbit/toarulle som kan sparas.

Så pepp på detta. Verkligen en nystart för både mig och huset.

Comments (2)

  • Jag har precis avskaffat mitt hemarbetsrum ; jag var så glad och nöjd när jag äntligen fått det i ordning för ett par år sen och tänkte att nu kommer det att produceras romaner och egendesignade pysselprojekt på löpande band. Vad som hände var att mitt fina rum omdelbart blev hela familjens skräprum. Så nu har jag avskaffat det och sitter i köket igen 🙂 Men det kommer säkert att gå jättebra för dig!!! 😉 PUSS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.