Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 september, 2017

6 saker att pyssla med i helgen

En arbetsvecka har snart kommit till sin ände och veckan ska nu få sitt avslut med härlig helg.

Jag slänger som vanligt ur mig några helgtips och de är denna gång väldigt egocentriska för det är faktiskt just de saker som jag själv tänker göra. Kanske du också är i samma fas och känsla?

Så, vad ska vi pyssla med denna helg då?

1. Baka kanelbullar

Det är kanelbullens dag på onsdag och jag kommer inte hinna baka i veckan då jag brukar köra maratonbak och låta jäsningarna ta rejält med tid så det får bli nu helgen och sedan frysa in för att behålla färskheten. HÄR får du saftigaste receptet och HÄR lär du dig göra snygga kanelbullar.

2. Träffa vänner

Vet inte om det är tre-småbarns-livet, förorts-livet eller fullspäckat-jobbschema-livet men om det är något jag har dåligt samvete över så är det att jag aldrig riktigt hinner träffa mina kära vänner så mycket som jag önskar. På lördag ska jag ha en helkväll med några av de bästa. Faktiskt de som jag lärde känna i den första mammagruppen. De om några har hört allt; sömnbrist, bristningar och när man varit på bristningsgränsen.

3. Rosta kastanjer

Såg att det fanns kastanjer i butiken nu (för de från hästkastanjen i skogen ska du inte äta!). Stor glädje för det är bland det godaste jag vet så här år! Rostar dem i ugn, äter med en klick smör och njuter. Hur du rostar dem kan du läsa HÄR.

4. Plocka in trädgårdsmöbler

Hoppas vädret håller i sig och vi kan få en fin dag i trädgården. Stuva undan trädgårdsmöbler, klippa bort vissna sommarblomster och klippa gräset – kanske sista gången för säsongen? Liksom skönt att få “stänga” trädgården och vända sig mer inåt. Säkert en massa man kan syssla med där ute under höst och vinter men vet du vad? jag låter det vara till annat år då det finns mer tid. Kanske om si så där 10 år när barnen inte vill hänga med morsan på helgen, ha ha.

5. Höst- och vintersortera garderoben

Det har varit ljuvligt väder med milda temperaturer i Stockholm denna vecka så nästan att sommargarderoben fortfarande funkat. Snart kommer dock kyla och vinter så läge att sortera bort söta små bomullslinnen, shorts och tunna klänningar.

Och kanske lägga på några sköna plagg och förnya mig? Ljuvlig höstig sammetskimono (adlink) och alltid gångbara svarta byxor (adlink) båda från Lindex, får gärna bli min höstuniform.

6. Lyssna på hösten

Varje årstid har sin spellista, eller hur? På sommaren är det lättsamt och roséklingande musik,  från mitten av november fram till årsskiftet är det julmusik och nu när temperaturen sjunker och träden skiftar färg lyssnar jag på jazz, blues, ballader och mörk soul. Min höstlista som heter KASTANJ (klicka på shuffle i spellistan) får mig i exakt rätt mood. Och Billie Holiday är drottningen och Moonlight in Vermont är kronjuvelerna.

Denna vecka har varit väldigt speciell och inte helt bra för mig. Liten 3-åring som inte sovit bra samt att vi har nu haft sista veckan för att färdigställa Snickeriet och jösses vad det har tagit både tid och energi. På måndag flyttar vi in på riktigt och även våra hyresgäster som vi kommer dela kontor med. Men att släpa kylskåp, installera bredband, måla skåp, prata med låssmed, välja kuddar, köpa tallrikar mm mm tar på krafterna. Ger massa energi också för detta är bland det mest roliga och spännande jag kan tänka mig men det är krävande. Så med detta sagt säger jag tack för tålamodet att jag varit en usel uppdaterare denna vecka. Nu tar vi helg, bakar bullar, rensar garderob och skrattar med vänner.

Comments (12)

 • Älskar att läsa om en förälder som inte skriver om hur dåligt samvete en har över att barnen är på förskola/fritids under lov. De är ju faktiskt härligt för barnen att vara där under lov när de är mindre barn och personalen hittar på extra roliga saker. Precis som de mysiga att vara kvar sist ihop med en personal. Sitta ihop och mysa, äta en frukt och ha hela stället för sig själv. Kram och trevlig helg

  • Tack för medhåll. <3 Hade en liten stund av gnag inom mig när jag såg hur extremt få barn som skulle ha fritids-lov. Men samtidigt då jag såg fritids fantastiska schema under lovet så var det lätt. De har fått gå på museum, baka både semlor och pajer, åkt på utflykter, åkt skridskor mm. Min dotter har fått nya vänner då de "vanliga" har varit borta. Sådant man inte kan förutse innan. Och som sagt, vi föräldrar hade inte en chans att ta ledigt så vad göra?

   KRAM!

 • Hej och tack för en jätte fin blogg!
  Så mycket inspiration man får!
  Vi älskar också spel här hemma och nu när jag såg bilden på era spel kom jag på en sak. Ni råkar inte ha spelet “Små kloka upptäcker rymden”?
  Vi saknar nämligen spelreglerna ?
  Trevlig söndag!
  Med vänlig hälsning, Kristin

  • Hej Kristin! Och TACK! Vad glad jag blir!!! <3
   Tyvärr har jag faktiskt aldrig hört "små kloka upptäcker rymden" men blir supersugen på att hitta ett jag med. Just mina två stora är verkligen i fasen där de upptäcker rymden. Så många frågor och tankar. Låter som ett underbart spel. Ska hålla ögonen öppna. Gjorde en sökning och hittade en pdf med reglerna men det fanns ingen pdf... 🙁 Gissar att du redan letat och Googlat. Håller tummarna.

   KRAM!

 • Tack vad gulligt att dig att anstränga dig!
  Spelet är med frågor om rymden men även andra frågor mellan himmel & jord, perfekta för som jag har en snart sexåring, Ett loppis fynd, men då utan reglerna. Nu har vi i alla fall använt oss av korten. Klurar vidare på hur det ska spelas.
  Fortsätt med det du gör! ???

 • Hej och tack för en inspirerande blogg.
  Jag blev nyfiken på kokboken du nämner, vad heter den och vilken förlag.
  Tack på förhand
  Vänliga hälsningar
  Maria Moretto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.