Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 april, 2013

Mammagruppen är ett lotteri

För snart fyra år sedan gick jag med vår nyfödda son till BVC för den första träffen med föräldragruppen. Detta mytomspunna första möte med ett gäng andra nyförlösta kvinnor med helt nya liv och kroppar som föses ihop och förväntas umgås.

Innan jag skulle gå hade jag luskat hos erfarna föräldrar om deras intryck av föräldragrupper. Det blev lite olika kommentarer; “Åh, min mammagrupp var så underbar, några av min bästa vänner i dag är från den tiden” eller “Inte min grej, gick dit en gång och sen fick det vara.” Lätt förvirrad gick jag dit med mitt lilla knyte och mötte 11 andra tjejer som verkade lika förvirrade som jag.

Jag hade tur att hamna i en grupp med helt fantastiska tjejer där de flesta var mycket sociala och intresserade av att promenera, fika, snacka skit och skratta. Anmälde oss till babymassagekurs, gick på öppenförskola tillsammans och anlitade en tränare som vi hade “barnvagnsgym” i parken med. Denna grupp blev ett ankare för mig där jag kunde få stöd och råd när allt verkade så jobbigt med den lille.

Senare  tog papporna över en efter en när morsorna började jobba igen och de verkade ha minst lika kul som vi tillsammans. Vet inte om det hjälpte till att det var fotbolls-VM på dagtid just då de hade sin föräldraledighet. Hursomhelst, detta har gjort att jag fått många nya fantastiska vänner och barnen har ju känt varann från början.

Nu är vi 5 familjer som umgås ofta och alla har fått sitt andra barn så en liten nätt skara på 20 pers leker och har kul tillsammans. Vem hade vågat tro på detta för 4 år sedan? Inte jag i alla fall.

I helgen firade vi våra nyblivna 4-åringar med ett knytiskalas i solen. Och så passade vi på att prata och planera för den resa vi ska göra tillsammans om några veckor. Vi drar allihop till varmare breddgrader och har vår egna Bamseklubb med oss.

För tredje helgen i rad bakade jag kanelbullar. Sitter i ryggmärgen nu… Johannas marshmallows doppade i choklad och strössel fick både vuxna och barn att le stort. Carolas tårta var magiskt god. Men det som var hetast var jordgubbarna och vindruvorna. Kanske för att det var så soligt, somrigt och gott att läska sig med. Note To Self; underskatta inte frukt på kalas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.