Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 april, 2018

En födelsedag fylld med allt det goda

Tack snälla för alla grattishälsningar! Wow, vad mitt Instagram plingade av de mest underbara hälsningar. Ni är underbara.

Ytterligare en födelsedag har lagts till och jag är så glad för det. När jag var 20-nånting så var alla över 40 passé, ointressanta och på väg utför. Så fel jag hade – det är ju nu, efter 40, jag verkligen lever livet och skapar något. Himlastormande egentligen. Men, det kanske är ett annat inlägg för nu tänkte jag visa lite hur denna rätt egentligen ointressanta födelsedag blev så fin.

Vaknade av att en liten 4-åring vänder, vrider, lägger fötter i mitt ansikte medan han själv sover som en stock. Jag sover räv, för det ska man göra på sin födelsedag.

Maken tassar ner, stora syskonen kommer in och försöker väcka lillebror. “Kom, vi ska göra frukost åt mamma” väser de. När de tre går ut ur rummet säger äldste sonen “Förlåt att vi väckte dig” för han genomskådade min rävsovning, ha ha!

Efter skrammel och klang i köket hörs det sång, steg i trappan och en glad familj kommer med min favoritfrukost på en bricka.

Grekisk yoghurt, frukt å bär, nötter och rinnande honung. Barnen ansvarade för uppläggning. Jag har närt en matstylist vid min barm…

Efter lämning fixade jag för den fotografering jag skulle fylla arbetsdagen med. Ett kul och gott samarbete. Och köpte mig en riktig födelsedagsbukett.

Sedan förlöpte en fotodag i allt för snabb takt hemma i köket. Det blev både gott och snygga bilder om jag får säga det själv. Ska bli kul att visa upp för er.

Hämtade barnen från skola och förskola för att förbereda för kvällen.

Matsalen fullkomligt badade i solljus. Måste fixa gardiner att kunna hänga upp sådana här dagar för det blir faktiskt för ljust.

Jag är så förtjust i Royal Copenhagens musselmalet, som ni vet, och köper allt jag finner på loppisar som kommer i min väg. Som denna assiett hittade jag nu i påskas i Skåne för 40 kr. Det är ett kap!

Jag hade lyxen att få bestämma meny. Hade tre önskningar: sparris, löjrom och sill.

Maken var mästerkock och dukade upp pizza bianco med löjrom, stekt sparris med prosciutto och sedan en härlig sillmiddag med 6 sorters sill och gubbröra. Ostar och knäcke så klart.

Min typ av lyxmiddag. Alltid rätt med sill!

Sedan var det presentöppning och barnen bjöd på så mycket gåtor, musik- och dansshower så det till slut snurrade i huvudet. Mycket tacksam över den här dagen med mina nära och kära. Jag är född 21:21 så just då lyckades vi fira lite extra.

Och det här med att åldras säger jag som Giorgo Moroder:

På med dansskorna, höj volymen och släpp loss oavsett kroppslig ålder. Nu kör vi!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.