Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 maj, 2018

Mitt “inte så perfekta hem” blev inspekterat av IKEA

Hur är det att få sitt hem granskat av 28 främlingar? Skulle du känna dig lite stressad av det eller skulle du tycka det var kul? Som att vara med på visningsdagen och lyssna på vad de som eventuellt vill köpa ditt hem säger om din stil och dina val.

Jag var med om detta för några veckor sedan när en busslast utvecklare från IKEA kom på besök hem till mig.

Inte många stora chareterbussar som brukar passera på vår lilla gata annars, ha ha!

Detta var det tredje besöket jag haft av IKEA och det verkar vara en växande grupp, fast olika personer varje år, för så här många har de nog inte varit.

Det är utvecklare från hela världen som besöker “vanliga familjer i vanliga hem” för att se, analysera och utveckla passande saker till hemmen.

Welcome to my funkis-home…

Jag får börja med en föreläsning om vårt hus och det område huset finns i då det är Europas största sammanhängande område med funkishus. Det är bara vårt område och Gamla Stan som är de hela områden som är K-märkta i Stockholm (så var det iaf för några år sedan…)

Sedan vill de höra vilka vi är, vad vi gör, hur vi rör oss, hur vi planerar för oss i hemmet, vad som är typsikt oss och huset.

Det är så otroligt roligt att få sitt hem analyserat faktiskt. En kvinna från Saudi Arabien undrade om mina samlande av mässingsljusstakar. För henne var min grupp av några mässingsljusstakar på soffbordet samlarobjekt och som att jag ville visa upp dem.

Det som det frågats om vid varje tillfälle är den avsaknad av gardiner vi har i vårt hem. Och just att de kan se in till grannarna för de har ju inte heller gardiner. Att inte ha gardiner verkar vara himlastormande för några.
Försöker förklara att det är så mörkt i vårt land från oktober till mars så vi vill ha så öppet som möjligt och sedan när solen kommer vill vi se den. Och så det praktiska i att vi har två-fas-fönster så det inte blir kallt. Det är intressant alltså hur olika vi tänker.

De hade fått lära sig att i Sverige tar man av sig skorna när man kliver in ett hem. Det var det inte många som kom ihåg i början och bad så hemskt mycket om ursäkt.

Jag fick så många fina komplimanger om hur vårt hem kändes personligt, hemtrevligt och “inte så perfekt”. vet inte riktigt hur jag ska tolka det där sista men gissar att vårt hem är just ett levande hem och det är kaos lite här och var.

Ja, jag får höra att det ser så städat ut här på bloggen och att det verkar vara en himla ordning men det kan jag lova att det går inte med två yviga föräldrar och tre virvelvindar till barn.

Vi lever gott i vårt alldeles perfekta hem för det är perfekt för oss.

Har du sett min kategori “Hemma hos mig”? Där lägger jag många av de inlägg som visar stora delar av vårt funkishus. Välkommen hit, via länken så att säga.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.