Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 maj, 2018

7 saker att pyssel med i långhelgen

Det är långhelg med klämdag i morgon så jag lägger ut ett helgtips-inlägg redan idag, det är väl okej? Massa dagar att göra en massa på. Eller just inte göra något alls bara för att känna ledigheten. Ibland kan en storstädning eller garderobsrensning som inte är ledighet och vila ändå väldans givande. Konstigt det där.

Vår helg kommer fyllas av så lite som möjligt. Ja, för jag tror vi nog skulle må bra av vila då det varit en rätt intensiv vecka. Men så mycket vila blir det inte då det är makens födelsedag, vi ska till en sådan där trampolinhall för första gången och äntligen ska barnen få bokhyllor. Men i övrigt ska vi slappa, ha ha!

Hur som helst, här kommer några saker som just nu är i mitt huvud och passande för en helg i maj. Hoppas du blir inspirerad.

1. Europeiskt knytkalas

Ska vi början med det ofrånkomliga? Att det är final i Eurovison på lördag! Det enda som skulle kunna få mig att inte sätt mig framför tv.n är om det är en rekordvarm kväll med tropiska temperaturer och löfte om stjärnfall, ha ha! Jag ska kolla! Och heja!

Jag vill tipsa om det jag gjort under flertalet år, nämligen ett europeiskt knytkalas. Samla familj och/eller vänner och alla som kommer får välja ett europeiskt land och ta med en rätt där ifrån. Är du Italien tar du med t.ex. tomat- och mozzarellasallad, är du Frankrike tar du t.ex. med franska ostar, är du Tyskland tar du med t.ex. tyska korvar osv. Blir så otroligt roligt och på nåt sätt blir blandningen fantastisk.

 

2. Knäckig rabarberpaj med extra allt

Maj bjuder på rabarber i rabatter, i odlingslådor och hos grönsakshandlarn. Om det ska göras något gott av rabarber är det nu.

Baka en rabarberpaj med extra allt. Jag så heter denna paj för den har ett extra tjockt lager av toscatäcke och det kan jag lova ger en galet knäckig rabarberpaj. HÄR är receptet till denna goding

 

3. Sträckse The Rain

Har du sett The Rain på Netflix än? Om inte tycker jag du ska göra det för jag har blivit helt tagen. Fastnat långt efter läggdax med avsnitt efter avsnitt och vips var sista avsnittet slut. Kommer det en säsong 2?

Blanda Bron, Lost och lite Handmaids tail. Typ. Ska inte säga mer för det händer liksom så mycket på en gång och överraskningenmomentet är viktigt. Blev du intresserad nu??

 

4. Chokladbollar till chokladbollens dag!

fyllda chokladbollar

Har du koll på att det är chokladbollens dag i morgon? Du måste göra dessa chokladbollar fyllda med jordgubbar eller vad sägs om nougatfyllning?

chokladbollar med nougat

 

5. Häng i trädgården

Metrologerna säger att vi kan hänga i trädgården hela helgen. Men vår hängmatta hänger inte med längre. Det är sprickor i canvasen och med tanke på mängden barn som gungat i den är jag överraskad över att den ändå hålla i 5 år. Dax för en ny och gärna en vit. Jag har en favorit och ska klicka hem en nu. Kan man få expressleverans?

ADLINKS: Hängmatta med fransar från Bloomingville, hängstol String från Ellos,  hängstol”påse” från Ellos, hängmatta med mönster från Odd Molly,  hängmatta Sven, med fransar från Ellos (och visst är de två med fransar väldans lika…?)

 

6. Frukost, Frunch, Brunch, Lunch

brunch

Vad är det man alltid gör på långhelger? Har långluncher. Eller bruncher. Gör en själv eller bjud in gäster. Oavsett är det en lyxig start på den lediga dagen. HÄR hittar du hela 21 tips på vad du kan fylla långfrukosten med.

 

7. Sommarlyssna hela helgen

Låten som är med på min sommarlista varje år. Så underbar sommarfeeling och det går inte att inte le och dansa med.

Ja det var lite grann vad som helgen kan få fyllas med. Hoppas du blev inspirerad.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.