Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 maj, 2018

Födelsedagsfirande med fransk frukost, vilse i skogen & den perfekta middagen

Igår firade vi makens födelsedag och vi hade väl aldrig sett på maken sådan dag (han är från Göteborg så jag måste lägga in lite ordvitsar ibland, he he).

Att fira någons födelsedag på en helgdag kräver ju lite mer av firandet. Då är det inte bara väckning med sång och god frukost och sedan middag utan det är ju hela dagen som ska fyllas. Och tänk – vi lyckades.

Maken hade inga önskemål på sin dag mer än fransk frukost och grillade grönsaker till middag. Rätt blygsamma önskningar och lätt att infria ändå.

Jag och dottern fixade frukosten. Vi hade bestämt att inte ha frukost på sängen utan ha en härligt överdådig frukost vid matbordet. Underlättar ju om man vill fixa så där nördigt som jag vill…

Vit duk, rutiga servetter, baguetter, skinka, ost, grönsaker, dijon, yoghurt, bär, croissanter, marmelad och café au lait! Bäst är ändå dotterns fina bordsplaceringar.

Samt fix av tråkiga paketförpackningar.

Mätta som troll åkte vi till andra sidan stan för att gå på skogsutflykt och lunch på Långängens gård.

Nu är träden så där lysande ljusgröna. Om bara nån dag är det fullt utslagna löv med mörkare färg. Går fort nu, får inte glömma njuta av stunden.

Häggen blommar. Får mig alltid minnas barndomens gata där vi alla grannkids hade varsin klätterplats i en stor hägg.

Hmmm… vad ska man välja?

Gård från 1770 och så vacker. Varit här på julbord tidigare. Lite annat ljus nu. Gott om plats inne men där vill man ju inte sitta när det är sommar ute.

Chevre chaud. Det franska temat verkar fortsätta.

Dottern ville ta en bild på mig. Rätt hyfsat ändå, eller? Ha ha!

Tiden går fort när man har roligt och vips var klockan 15.30. Måste ju hem för jag skulle ju grilla och baka födelsedagstårta.

På vägen tillbaka till bilen genom skogen går jag, vad jag tror är, rätt väg. Maken tror jag har koll och följer efter. Men jag hade ju helt fel… Det blev en rejäl omväg och vi fick gå på ridvägarna som stundtals, ivrigt beskrivna av barnen, var fyllda med hästbajs.

Men då vi egentligen inte hade bråttom blev det den bästa promenaden.

Tid att plocka blommor.

Tid att hitta en bäverdamm.

Tid att nästan se i realtid hur eken slog ut.

Tillslut kom vi tillbaka till bron där vi startade.

Födelsedagsmiddag med grillade grönsaker

Och det blev den godaste middagen! Om du ska grilla något spännande i sommar ska du grilla romansallad! MY GOD, vad gott! Ringla lite olivolja innan grillen och servera med dressing eller härlig aioli. Perfekt till vad som helst ju.

Och tårtan då? Hann jag och fick jag styr på den? Så klart!

En M-tårta till Maken, Mannen, Myten…

Kalasrester från ett härligt, litet firande av vår finaste man. Nästa födelsedag i familjen är i november och efter att ha haft 3 stycken nu rätt tätt i april och maj känns det väldigt lagom långt bort…

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.