Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 maj, 2018

Stekt ris med ägg – bästa restmaten

[wordpay_ad]

“Man tager vad man haver” heter det ju och det bästa man kan ha är färdigkokt ris och nåt ägg så är den perfekta restmaten klar.

Steka gårdagens ris med något eller några ägg gör riset så mycket godare och blir till en perfekt bas för en lunch. Kan adderas med vad som helst eller vara som tillbehör till en rätt.

Stekt ris med ägg

Ingredienser:
Stekt ris
1-2 ägg
Det du har i kylen: grönsaker, ost, lök, skinka, kyckling, räkor…
Salt, peppar

Gör så här: Stek riset i en varm panna med rapsolja. Knäck i ägg och rör försiktigt så ägget blandas över hela riset.
Hacka alla de tillbehör du vill ha i ditt ris och stek antingen i en annan stekpanna eller i samma som riset fast i omgångar.
Häll i hop det stekta riset och de stekta hackade tillbehören och blanda. Stek ytterligare nån minut och sen servera.

Vad som fanns i min kyl: halloumi, blomkål, zucchini, salladslök, paprika, champinjon.

Så hinmlans gott. Ägget gör riset så krämigt och smakrikt.

Äter alltid mitt stekta ris med soya. I detta fall hade jag halloumi som är rätt salt så det behövdes inte så mycket soya.

Jag älskar enkla snabba luncher (och middagar för den delen) och när jag jobbar hemifrån är toppen att lätt släng ihop något så inte arbetsdagen hamnar i städa-köket-läge som jag ju slipper när jag jobbar på Snickeriet.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Comments (2)

    • Oj ingen aning. Dels för att jag aldrig tänker på det samt att jag har absolut noll kunskaper som sådant. Detta är inte en blogg för sådan information. Ledsen att jag inte kan hjälpt med det. Pyssel och hemmamys – det kan jag.

      Med vänlig hälsning,
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.