Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 juni, 2018

Muscovadosås till efterrätter – som sötsalt kolasås

Jag hade inte testat muscovadosås tidigare men fick det på vår roadtrip här om sistens och blev helt frälst. Vilken fantastisk sås och vilken underbar smak.

Muscovadosås är som en krämig kolasås men med mer karaktär i smaken. Perfekt som kolasås till alla möjliga efterrätter, glass och gärna varm frukt. Som grillade persikor.

Muscovadosås

Muscovadosocker har kommit och gått i mitt kök. Inte alltid fått fart på användandet. Nu tror jag minsann att det smakrika sockret är här för att stanna. Denna sås kan nog bli en klassiker i det Lythska hemmet!

Muscovadosås till efterrätter – som sötsalt kolasås

Ingredienser
3 dl grädde
1 dl mörkt muscovadosocker
0.5 dl ljus sirap
1 vaniljstång
25 g smör

Gör så här: Se till att muscovadosockret är utan klumpar. Häll i grädde, muscovadosocker, sirap i en kastrull. Skär upp en vaniljstång, rispa ur alla kärnor och lägg i kastrullen. Koka ihop på svag värme ca 10 min.
Lägg i smöret och rör ihop såsen. Låt svalna.

Recept från HÄR.

Här är serveras muscovadosås till grillade persikor, lättvispad grädde och sötsalta mandlar. Vilken fullträff i kombination!

Hmm… sötsalta mandlar tänker du? Ja, det gjorde vi också när de skulle göras men min rediga vän googlade fram det hela och de gjordes så här:

Sötsalta mandlar

Rosta 200 g mandel i en torr stekpanna tills den börjar få färg. Bara några minuter räcker.
Ringla 2 tsk matolja över mandlarna och rör om. Strö över 1-2 tsk strösocker, 2-3 nypor flingsalt och blanda. Lägg upp och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.