Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 september, 2018

Tipset! Köp hortensia & vallmo nu för att spara i flera år

Visst vill man alltid ha härliga buketter överallt i varje rum men det blir ju orimligt. Att unna sig en bukett då och då piggar upp men det brukar ju bli några hundralappar varje gång.

Turligt nog så är torkade växter, gräs, blommor mm nu en trend så känslan av buketter i vaser på bord och hyllor går att göra utan att köpa nytt hela tiden.

Torka hortensia

Just nu badar blomstertorgen av stora maffiga hortensior i de flesta färger. De är så häftiga och stora, nästan så jag suktas att ta ett bett i dem, ha ha.

 

En fantastisk sak med hortensian att är att den vissnar helt obemärkt. Kronbladen skrumpnar endast något och färgen kan bli svagare men annars är de nästan helt som när de är friska, fräscha. Perfekta att behålla som torkad blomma!

Denna hortensia är kvar från förra veckans bukett. Alla blommor har vissnat ihop helt medan hortensian ser frisk ut fast är lite krispig i blombladen.

Jag gör inget med dem egentligen utan låter dem bara vara. När de börjar torka något ställer jag dem i en tom, torr vas och låter dem torka helt.

Tar bara bort bladen som dock inte torkar lika vackert som blomman.

Torka vallmo

En annan bukettingrediens som nu finns i blomsterhandeln är färska, gröna vallmokapslar. Superfina att ha i buketter, ger buketten liten dramatik. Samma sak där, efter de fått jobba färdigt i buketten kan de få ett fortsatt liv, ja ett evigt liv faktiskt.

Då kapslarna är kraftiga vill jag inte att stjälken ska böjas av tyngden torkar jag dem hängande. Det gör att de sedan blir helt raka och starka.

Och här kommer ett tips till!

En blomma utan vatten har ingen tyngd så de kan lätt tippa, beroende på vas. Och dessa stjälkar är långa så då vill man så klart ha i hög vas, inte alltid de då står så bra, kan spreta åt olika håll då.

Men om man sätter en liten, smalare vas i en stor och hög löser man samtliga problem ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.