Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 oktober, 2018

Så många kokböcker, så lite tid. Mitt kök svämmar över

Jag är inne i en rensarfas. Förråd efter förråd, skåp efter skåp rensas. Verkar ha fått den där Nu-tar-jag-tag-i-det bollen i rejäl rullning. Så skönt att få rensa bort saker som vi inte använder och som då kan komma andra till gagn. 4 flyttlådor är på väg till Myrorna.

Denna gång var det kökshyllan/-vagnen. Barnens ritgrejer hade blivit en djungel av pennor utan lock, trasiga pysselsaker, en korg med ritade teckningar från 1,5 år sedan och bara alldeles för mycket skitprylar rent ut sagt..

Lådan med tygservetter längst ner liknande mer en tvätthög och kökshanddukarna hade tryckts in i massor.

Samt då kokböcker!

Arg på mig själ att jag inte gjorde en före-och-efter för då hade ni fattat.

Och den där vagnen ja… så sugen på att sälja och ha ett stängt skåp med glasdörrar. För jag vet att om några veckor är det kaos här igen och att då ha dörrar att stänga känns ju lite mer städat ändå. Orkar ju inte rensa varje halvår. Så där vart 3.e år snarare…

Detta är väl en sjättedel av alla kokböcker vi har. Jag är ju lite nördig så av alla kokböcker valde jag ut favoritböckerna som går i grönt, brunt och blått fick flytta in i köket.

När jag var med i “Vem bor här?” och alla kokböcker stod i vardagsrummet sa någon av deltagarna: “oj vad många kokböcker – här är nån som inte kan laga mat!” Det är ju en jätterolig tanke. Så har jag aldrig tänkt på det.

Matlagning är ett stort intresse hos mig och min man och även barnen nu mer. Att köpa en ny kokbok och drömma sig bort till andra världsdelar och smakkulturer gillar vi.

Men hur mycket lagar vi från recept i dessa kokböcker? Nästan inget alls!!!

Vi gå på känn, googlar om vi vill ha snabba svar och mest bläddrar för inspiration. Är inte det galet?

Men att göra sig av med dem går ju inte! Eller jo, några böcker från 80- och 90-talet har åkt ut. De som säger att pastepesto är rock ‘n’ roll…

Men snart byts alla dessa kokböcker ut mot julböcker. För det är faktiskt rätt mysigt att se böcker som säsongsstyling. Snart jul och i somras var där mer tårt- och grillböcker osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.