Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 oktober, 2018

Gratinerad pumpa – bästa tillbehöret för säsongen

Gratinerad pumpa är ett riktigt gott tillbehör till middagen och perfekt för att det är en snabb, enkel rätt att göra.

Butternutpumpa är just nu i säsong, eller ja alla pumpor är det, och då är det bara att njuta fullt ut. Och njuta är det lätt att göra när det både är enkelt att laga med och smakar så gott.

Gratinerad pumpa

Ingredienser
1 butternutsquash
olivolja
2-3 nypor flingalt
svartpeppar
1 msk timjan
4-6 vitlöksklyftor
1,5-2 dl riven parmesan

Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Dela en pumpa i två och gröp ur kärnorna. Behåll pumpan i två delar eller dela i ytterligare klyftor. Jag delade så alla skulle få varsin klyft till middagen.

Lägg på plåt och ringla över olivolja, några nypor flingsalt (pumpan är väldigt söt och behöver sälta), timjan, svartpeppar. Skala och tryck till (mosa) vitlöksklyftorna med bredsidan av en kökskniv och lägg mellan pumpaklyftorna på plåten. Riv över parmesan.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera som tillbehör till exempelvis vit fisk.

Något annat supergott och väldigt snabblagat med pumpa är pumpasoppa och att rosta pumpakärnor är också ett bra tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.