Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 oktober, 2018

En närbild på min kökshylla med dubbla funktioner

Det sägs ju att det är de små detaljerna här i livet som är sätter krydda på vardagen. Kan man då bli lycklig av en kökshylla? Kanske låter banalt men varje morgon blir jag faktiskt glad av denna lilla hörna i köket där vi satt upp så enkelt som en ekskiva på två konsoller vilket då blev vår kaffe- och tehylla.

För att göra det hela lite mer levande och ha fler funktioner, då jag ändå är funktionellt lagd i mitt funkishus, la jag ett tunt mässingsrör mellan konsolerna så fick jag vips en list att ha hängkrokar på.

Ser det stökigt ut? Jag tror att jag gärna har det lite levande och inte helt rätt och korrekt. Ser att jag tex har tre olika S-krokar! En jättestor svart smideskrok, två små i mässing och sedan en galet lång i krom. Den tror jag tidigare hängde vid matsalslampan. Mix ‘n’ match!

Att hänga lite allt möjligt på som både är vackert men så klart även sådant som ska användas.

En bukett från några fredagar sedan vissnade ner men brudslöjan var ju fin ändå. Gjorde mig då en liten bunden bukett att hänga upp och ner för ett fortsatt vackert liv där i hörnan.

Förra året fick en liten gran stå däruppe i ett gammal höganäskrus. Den kommer nog tillbaka men något mer får det nog bli.

Ja, du hör ju – jag är i julplaneringen redan!!!! Whiiiie!

Comments (4)

 • Underbar hylla. Det är härligt när man ser att det verkligen bor någon och lever i ett kök, istället för alla de utställningshem man ser nu för tiden. Din hylla är ett levande stilleben med bruksföremål. Jag har en takhäng med liknande funktion. 🙂

  • Tack söta snälla. Vilken superfin kommentar.

   Så smidigt att kunna hänga saker i ett kök. Lätt att komma åt!

   Kram!

 • Jättesnygg och användbar hylla! En sådan skulle jag också vilja ha!
  Var kan man köpa ett sådant mässingsrör?
  Tack för mängder av övriga läckra och lockande tips på
  grejor att göra – alldeles speciellt nu inför julen!
  Kram!

  • Hej Inger. Vad kul att det inspirerar. Jag köpte denna i en materialbutik på Hornsgatan i Stockholm men det kan nog finnas på byggvaruhus också skulle jag tro.

   Och stort tack för dina ord. Värmer massor!

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.