Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 oktober, 2018

Vi ses i baren – vid min drinkvagn

Min kära drinkvagn! Denna fina fina rottingvagn ligger mig varmt om hjärtat.

När jag fyllde 40 och mina föräldrar frågade vad jag önskade mig i födelsedagspresent visste jag svaret direkt: den fina vagnen som stått i mitt föräldrahem, dvs den rottingvagn hemma hos dem. Längst in i hörnet av vardagsrummet stod den och gömde sig, så omodern då, men jag såg alltid den som något vackert. Lite vuxet på något sätt. Det är liksom först när man är vuxen man behöver ha en sådan möbel tänkte jag och att fylla 40 är väl ändå att klassa som vuxen, eller?

Känner du igen känslan? Att något tryggt från barndomshemmet bör få sin plats i ditt egna boende?

Och den är så fin i vårt funkishus. Passar så väl in i stilen och extra bra bredvid de fina elementskydden i original med just rotting.

Drinkvagnar har blivit på modet. I trä, glas, metall… Det är väl något med det där inbjudande med en drinkvagn kan jag tro. Men det måste ju inte vara drinkar som ska serveras från den. Här har jag också grytunderlägg, salt och peppar, servetter, servettringar, ljusstumpar… Perfekt att ha nära matbordet.

Flaskor stod aldrig framme i barndomshemmet men när man som liten fick vara uppe och kolla på Dallas var just de där flaskorna som fanns i alla rum också något så ovanligt och spännande. Nu står “snyggspriten”, de flaskor som används vid riktigt festliga tillfällen.

En superkall, galet grå lönelördag i oktober kanske är ett sådant tillfälle?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.