Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 november, 2018

Göra egen stilren adventsljusstake

Att göra en egen adventsljusstake är lite av starten på julpysslet kan jag tycka. Med första ljuset tänt i advent startar julen så att pyssla sin egen är att smygstartat det hela härliga.

I år har jag gått den otroligt stilrena och avskalade vägen. Lite från min vanliga stil kanske men idéen kom till mig i somras och den försvann aldrig. Då måste den bara göras ut så klart.

Du kanske minns min stumpastake jag gjorde med spikar på porslinsfat? Det var där jag såg att den idéen absolut kunde överföras till fyra ljus på rad så att det blir en adventsljusstake.

Göra egen stilren adventsljusstake

Det är inte något avancerat eller svårt pyssel detta. Går att göra på en kvart.
Kronljus har ett litet hål i botten och gör det lätt att spetsa på spikar. Med superlim fästs spikarna rejält och står stadigt men viktigt att spiken har ett stort huvud så limytan blir så stor som möjligt.

Gör så här: Med superlim limmar jag fast spikar på rad med jämna avstånd på en silverbricka och låter sedan torka över natten.
Spetsar försiktigt ljusen på spikarna och trycker till så de står stadigt och rakt.

Och som alltid med levande ljus: Lämna aldrig ljus utan uppsikt, ställ på en plats utom räckhåll för barn och vinddrag. Bär inte ljusstaken när ljusen är tända.

Det som är fint med en sådan här stilren adventsljusstake är att det är din styling och övrigt julpynt som sätter stämningen och din personliga stil. Kan varieras efter stilar, trender och teman.

Hoppas du blev inspirerad att skapa en egen adventsljusstake. Vill du ha fler förslag, se då dess från mitt arkiv:
Gör 1 adventsljusstake av 4 mässingsljusstakar
Tips på 3 olika adventsljusstakar att göra själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.