Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 december, 2018

Skimmia/Vinterbär – min nya favoritblomma i vinter

Skimmia! Du vackra blomma som blivit min nya favorit och jag visste ju inte ens om att du fanns för bara några månader sedan. Får jag chans på dig?

Jag har inga gröna fingrar men tycker mig ändå ha en lagom koll på olika växter och blommor. Absolut inget proffs men skulle klara mig rätt bra i en Trivial Pursuit-tävling så att säga. Men så dyker det upp en, för mig helt ny, blomma (eller växt kanske?) som jag bara älskar.

Skimmia eller Vinterbär som den också heter, är en tålig rackare och kan klara riktigt hård vinter och minusgrader och ändå hålla sig vackert grön och frodig samt att de små röda knopparna nästan lyser. Har nu en i kruka på förstukvisten.

Men det som jag nog älskar mest är att ha den som snittblomma! Jag har pratat förut om att jag gillar surdegsbuketter och Skimmia är perfekt bas för en sådan. Håller nästintill i evigheter och du kan då addera till andra vackra mer förgängliga i buketten.

Här ovan är en rest från en gammal bukett. Står sig fina än idag.

Och Skimmia är verkligen toppen att ha med som en bas i en bukett. Fyllig och stark i färgen. Som sagt mina nya favorit!

Måste skaffa mig fler och plantera till våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.