Följ mig:
Jul Julpyssel

Gör en fin, delikat julkrans av cypress

13 december, 2018

Julkrans av cypress kanske inte är den vanligaste kransen du ser vid jul men jag ville göra en lite mindre krans och då ville jag just testa cypress.

Den hederliga julkransen har helt klart flyttat inomhus och nu finns det många fina kransar att julpynta med även inne. Göra egna av papper, metall och tyg kanske? Men att använda gröna grenar gör det hela riktigt juligt och då är den tåliga cypressen ett bra alternativ.

julkrans

Här har jag gjort tunna kransar att ha som julpynt. Fina i sig själva eller att sätta något på som dekoration. På själva ringen eller hängande inuti.

Gör en fin, delikat julkrans av cypress

Köpte knippe cypressgrenar i blomsterhandeln och knipsade av små vippor. Dessa virade jag en och en på en metallring med tunn metalltråd. Väldigt enkelt, väldigt fint.

Denna tråd är faktiskt min morfars gamla rulle och jag letar så efter en liknande då den börjar ta slut. Älskar den mörka färgen och den tunna tråden.

De små julkransarna kan hängas var som helst där det finns plats. Eller kanske läggas på ett matbord som en fin juldukning?

Vår gulliga, gosiga katt Bernhard ville vara med. Och då menar jag verkligen ville vara med. Först hoppade han upp på bordet och var liksom lite så där stökigt i vägen. Sedan satte han sig helt sonika mitt i min julkrans. Vad göra liksom!!??

Gillar den tunna fina looken på denna typ av krans. Önskar jag hade ett litet kikåhlsfönster, denna krans skulle passa så bra där.

Vill du ha fler tips på kransar?
Gör en snygg krans av en gammal pocketbok
Fin och julig krans av lingonris

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Kattis 14 december, 2018 at 11:44

  Jättefint! Varifrån är skåpet?

  • Svara Helena Lyth 14 december, 2018 at 15:23

   Tack snälla. Vad glad jag blir 🙂 Skåpet köpte jag i butiken Asplund på Sibyllegatan. Skåpet heter Kilt och är designat av Claesson Koivisto och Rune.

   Kram!

  Lämna en kommentar

  Close