Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 december, 2018

En mellandag med mycket dag

Vad fyller man mellandagarna med? Jo massor.

Vi bestämde oss igår för att maxa dagen och starta tidigt med en hotellfrukost inne i stan. Är man ledig på en vardag så är man!

Vi tog oss til Hotel Mariott vid Rålambshovsparken. Stort hotell men ligger lite hemligt så det är lugnt i matsalen. Här har vi varit förut och ätit frukost vilket barnen efter ett tag kom på.

Men även allt kul blir efter ett tag tråkigt, “Kan vi gå nu???”

En promenad på Kungsholmen i vintersolen. Jag har alltid haft Norr Mälarstrand som ett av mina favoritställen i Stockholm. Saknar denna vy massor.

Bara ett stenkast från vattnet bodde jag förr, på denna gata lite längre bort där. Ett annat liv, ensam i en underbar tvåa under snedtaket med Stockholms vackraste golv bl. a. Fina minnen!

Mellandagsshoppa lite saker på Scandinavian Photo. Kanske inte det roligaste kidsen vet men de gillade utställningen och den varma mjölken från kaffemaskinen i alla fall.

Sedan for vi hem för vi hade vänner på ingång för en mysig middag. 4 vuxna och 6 barn. barnen är alltid i majoritet numer…

Äldste sonen hade fått en experimentlåda av sin lillebror i julklapp och nu skulle den invigas, medan maten lagades. Så klart att det är passande med ett vulkanutbrott i köket då…

Tänk vad lite vinäger kan ställa till med på bikarbonat. Så kul ju!!!

Middagen skulle bli en dansk julmiddag var tanken. Här är dansk fläsktek. Ser inte supergod ut i detta läge men sedan är köttet supermört och med en krispig yta på.

Köpte den där stjärnan nu innan jul och den har inte funkat men jag vill inte ta ned den. Gillar ju den där klassiska stjärnan. Får hitta en på loppis som jag vet funkar för denna nya moderna jag köpte på Coop gör det INTE!

Ungefär samma dukning som på julafton fast med annan duk och lite färre levande ljus.

Så där ja, så ska det se ut! GOTT!!!

Serveras med sås från steken, dansk rödkål, kokta morötter och potatis och gärna äppelmos tycker jag.

Dotterns bästa julklapp, dockan Miss Minime fick också sitta med.

Efterrätt blev den danska julefterrätten som jag inte får kläm på vad den heter. Hört många namn; drottningens gröt, ris a la mand, julegröt… Men det är en kraftigare variant på ris a la Malta men med en massa hackade mandlar i samt serverat med körsbärsås. Om man inte är mätt innan blir man det nu, ha ha!

Jag lät kidsen få smasha pepparkakshuset. Det är ju så kul!

Det var inte mycket som blev kvar!

Tack gänget för en supertrevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.