Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 december, 2018

Gör ett champagnetorn för ett festligare nyår

Att göra ett champagnetorn kanske är det festligaste du kan göra till nyår. Det är liksom lite dekadent och glamouröst med det där höga tornet av champagneglas.

Ett champagnetorn är ju helt klart ett väldigt osmidigt sätt att servera champagne då det blir överfyllda glas och väldigt rinnigt men ack så härligt. Då nyårsafton faktiskt bara är en gång per år kanske det just kan få vara så där härligt dekadent för en kväll?

Göra ett champagnetorn

Till att börja med måste du ha kupade champagneglas för att kunna göra ett stadigt torn. kupade champagneglas tycker jag är så härliga att hålla i och ger en sådan där Hollywoddkänsla men egentligen helt värdelösa för bubbliga drycker då bubblorna snabbt försvinner. Där är de höga, smala champagneglasen så klart bättre men de är ju livsfarliga att  försöka stapla.

Ett champagnetorn kan göras hur stort som helst men ett minimum är 10 glas för at få någon höjd på det.

Ställ 6 stycken glas som i en triangel i botten. 3 glas ställs ovanpå i triangel de med och balanserar stadigt över flera glas. Toppa med det sista, tionde glaset högst upp.

Tanken är att du ska hälla din skumpa eller Champis i det översta glaset så det rinner över och de undre glasen fylls på. Om du önskar göra detta så är det bra att ha en bricka underst för att samla upp spillet på.

champagnetorn

Vill du fler tips till nyår?
Gör festliga raketer av tomtebloss och toarullar
Duka med guldkant
Placeringskort form av brev till framtiden
Piffa till champagenglaset för nyår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.