Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 december, 2018

Olika färgtips till nyårsdukningen

Vad är en typisk nyårsdukning? Att det är lite extra festligt och flådigt skulle jag säga men sedan vilka färger är inte helt självklart utan väldigt öppet. Det är ju väldigt härligt att få välja själv, ha ha!

När jag ser till mig själv och mitt bloggarkiv så ser jag att jag går åt två håll:
Blått och silvrigt – det helt motsatt från jul som är väldigt rött.
Rött och guldigt – speciellt om jag har röda julblommor kvar.

Blå & silvrig nyårsdukning

Det var ju inte alls länge sedan vi dukade upp ett härligt bord för julfirandet och det går ju som oftast i röda och varma toner så att då välja motsatsen med blått och isigt kan tyckas logiskt. För att det inte ska bli en favorit i repris med bara en vecka emellan så att säga.

Här är precis en sådan från förr i mitt arkiv.

Ett dundertips om du har kvar julstjärnor i en passande färg kan du lägga dem på bordet utan vas med vatten om du håller änden på stjälken i en låga från en tändare. Då bränns änden så att alla porer i stjälken försluts. Annars är små vaser, glasflaskor bra att använda för julstjärnor som snittblommor. Det hade jag i min juldukning i år.

Blått, silver och vitt tillsammans med gröna grenar av eukalyptus. Inte svårare än så.

Här är en jobbdukning jag gjort och den visar att du kan blanda hejvilt så länge du håller en linje i färger.

Här är nyårsdukningen från 2014 som också gick i silver och lite blått.

Förrätten serverades på stora snäckskal. Det är ju en sådan häftig grej då det absolut blir festligt utan att behöva så mycket mer.

Det ska jag använda även i år. 4 års mellanrum är väl okej…?

 

Röd & guldig nyårsdukning

Sedan har vi då en helt annan dukning som går i varma toner så som rött och guld. Det är ju kanske egentligen de färger som andas mest glamour och flåd, eller?? Sedan är det himlens bra att ta vara på de där röda julblommorna du kanske har redan hemma som överlevt julen.

Röda amaryllis tillsammans med mässing på alla de sätt och sedan krispigt vita dukar, servetter och porslin blir det mycket mer nyår än jul.

nyårsdukning

Här är en jobbdukning jag gjorde och för att få till en lite festligare touch adderade jag även på temat spelkort.

Mässing, låt det aldrig bli omodernt för jag bara älskar mässing både i helt nya saker och vintage. Allt funkar.

Årets nyårsdukning…?

Ja, vad kör jag på i år då? Alltså jag har haft en tanke på gammelrosa. Är det galet??? Är det något som kan passa 2019? Jag ska testa mig fram, annars blir det just blått & silver eller rött & guld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.