Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 januari, 2019

Tulpanens dag & Formexvecka

Grattis lilla tulpan, idag är det din dag! Jag har ett gammalt inlägg med alla mina tiptoptips för hur då får tulpaner att blomma länge och vackert, läs det HÄR om du vill.

Tulpanens dag

Få blommor är väl så kopplade till våren som tulpanen? En knoppig och sluten historia som slår ut och blir till stora öppna strålande blommor och ger hopp om våren.

Men det där gnisslande ljudet som tulpaner ger – get ger mig gåshud. Ni vet så där som man reagerar om man hör naglar mot svarta tavlan eller en kniv som slinter mot tallriken. Liksom skär i mig.

Formex 2019

Något annat som också är ett vårtecken eller i alla fall signal om nya tider är Formexveckan. Idag drar Formex igång och där får vi se vad som kommer komma ut i handeln under året. Butikinköpare lägger sina beställningar och journalister/influencers söker efter framtidens trender. Allt i en salig mix i tre enorma mässhallar.

Hållbarhet har varit ett ämne som helt klart genomsyrat mässorna senaste åren och i år tror jag det nog kommer vara än mer av den varan. Och jag är inte helt säker på hur jag ska förhålla mig till mässan. Här har vi mässmonter efter mässmonter som visar upp saker du och jag sedan ska lockas av och köpa i butikerna. Behöver vi fler saker?

Jag har alltid haft mina kreativa glasögon på mig och letat mer inspiration än faktiska ting att köpa och så lär det bli även i år. Vad är det för trender och vad kan vi göra med det vi redan har – det ska bli mina frågor jag hoppas få svar på.

Häng med mig på Instagram och i Stories där jag lägger ut det jag ser som fångar mitt intresse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.