Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 mars, 2019

Vårt vardagsrum “Före & Efter” med 6 år emellan

Jag har suttit och gått igenom bilder från förr. Dels för att jag gjorde en superduperbra digital detox och sorterat i min digitala garderob men sedan för att mina bildlänkar har brutits från tid på Sköna hem så jag måste alltså uppdatera bild för bild… Ska inte gå in på hur jobbigt det är…

Men! Kul att faktiskt hitta bilder och inlägg från förr. Massa härliga minnen i form av resor och högtider som jag delat med mig av här på bloggen. Sommarnätter på Gotland och inspirerande resor i Småland mm. Och så klart bilder på hur det såg ut här hemma förr.

Nu har vi ju bara bott här i snart 6 år men det är mycket som hänt. Hemmet har satt sin form och jag har pratat om hur jag inreder långsamt och att hemmet får växa fram.

Kolla in dessa bilder. Först bilden tog jag när vi fick tillträde till huset, 16.e mars 2013 i ett kallt, snötäckt Bromma (kolla in alla bilder HÄR). Den andra nu, mars 2018 med utslagna vårblommor och sol.

Golvet har slipats och betsats mörkt samt att matrummets väggar har målats mörka men annars är det ju bara inredningen som är förändringen. Men inredningen har varierat med åren.

Ja, så här såg det ut vid inflyttning bortsett då allt julpynt, ha ha. När vi flyttade in hade vi en 3 åring och en 2 åring samt en liten i min mage så att lägga massa tid på att fixa å dona var det ingen som ville eller orkade. Det blev möblerna från lägenheten så det blev väldans luftigt. (syns inte här då det är en gigantisk julgran i vägen ju…

Det som var bra med att inte gå för fort fram var att verkligen känna vad vi ale ha och vad vi hade för behov. Det blev slow inredning redan från start och bara fortsatt. Eller slow konsumtion som det heter på riktigt har jag fått lära mig.

Här är från sommaren 2017. Annan matta och gamla soffan. Och innan golvet började brinna vid en filminspelning och golvet var tvunget att slipas om. Hade fler växter då också. Har insett att jag inte kan ha så många för att jag får bara dåligt samvete när jag inte klarar av dem så väl. Bättre att då ha färre men värre så att säga. Några få riktigt stora som jag vårdar ömt.

Det jag vet kommer ändras i framtiden är att ett annat soffbord ska in. vill ha ett lite målare så ytan mellan sittdelen och matdelen ökas. Och sedan ska fåtöljerna kläs om. Men annars är jag på det hela taget nöjd med hur vi har det här. Inga dyra förändringar utan njuta v det vi har. Bara addera säsongspynt mellan varven. Snart är det påskpynt som ska förgylla rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.