Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 april, 2019

Tack för all kärlek & min födelsedagsmiddag

TACK snälla för alla glada hälsningar på min födelsedag igår. Jag som inte ville göra något stort utan bara ha en lite mer avancerad torsdagsmiddag känner mig överrumplad av alla fina meddelande och kommentarer på bloggens Facebooksida och på mitt Instagram. Wow, vilken kraft det finns här och jösses vilka fantastiska läsare och följare jag har. Det visste jag ju redan men nu är jag faktiskt så rörd av allt.

Jag hade alltså önskat mig sukiyaki till middag som är en favoriträtt av flera anledningar: dels för att det är så galet gott och sedan för att det är så kul att äta när maten lagas tillsammans vid matbordet. Och sedan är det faktiskt en nyttig rätt med mycket grönsaker att få i barnen på enkelt sätt och fettsnål buljong men det är bara en bonus.

Övrig mat under kvällen blev en överraskning av familjen. Som en födelsedagspresent redan där.

Maken känner mig utan och innan och vet hur mycket jag älskar sill så det blev tre sorters sill på snittar; currysill, löjrom- och västerbottensill samt gubbröresill. Och för de två minsta som inte gillar sill var det skagenröra på kex.

Äldste sonen som älskar all mat gillade även snittarna.

Så vackert att duka fram med alla råvaror till sukiyakin. Vill du ha receptet så finns det HÄR. (och se vilket köksbord vi hade 2013…)

Skålar att ha rått ägg i för att lägga det kokade köttet och grönsakerna måste vara med i dukningen.

Salladskål, lök, böngroddar och svamp är det som måste vara med enligt mig men det är bara att lassa på med sina favoritgrönsaker. Maken hade hittat långstjälkad broccoli vilket var superduper.

Tunt skivad entrecote. Lite ovant att se kött på detta sätt, inte så vackert, men kokt i buljongen är det så galet gott.

Nudlar redo att doppas i grytan.

Visst är det något speciellt med att ha en eld mitt på bordet. Så härligt att laga maten tillsammans. Som att samlas runt en lägereld i modern tappning.

Och att äta med pinnar gör det också roligare. Inte det enklaste för små händer men de vill i alla fall testa i början. Greppar gaffeln när de ger upp men högsta betyg i försök och ambition.

Sonen fyllde 10 nyss och till det gjorde jag en ballongbåge och den håller än. Inte lika stark och glänsande men ändå. Bra att ha kalasdekorationerna klara!

Men hallå! Är maken bara bäst??? Så underbar dessert som ju är galet snabbfixad vilket är perfekt när man har kalas på en vardag – runda munkar med hål i köpta i butiken med lättvispad grädde och färska bär. Pang tjong och en ny favoritdessert är född.

Tror alla höll med mig.

Presenter. Alla underbara och korten till presenterna sparas. Bara de var som gåvor i sig.

Brorsorna! Den tålmodige storebrodern fortsatte å läsa högt för lillebror trots att han somnade efter bara nån minut. Att ha middagar på vardagar är ofta en short and sweet historia. Energin räcker inte hela vägen och jag själv tvingade mkign hålla mig vaken till strax innan midnatt bara för att verkligen kräma ut allt av vad dagen hade att ge.

Och den hade verkligen mycket att ge tycker jag. Så otroligt glad och lyxigt lottad av att få ha dessa att få fira med. Och faktiskt glad över att ha nått 45. Känns pampigt och nu jäklar känner jag pondusen börjar sprida sig. Ja, pondus är något jag tycker borde träda in nu. Men först nu känner jag mest ödmjukhet. Tack för allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.