Följ mig:
Blommor & Växter Trädgård | Uteplats Vårpyssel

Nä nu blommar lönnen!

29 april, 2019

Det är mycket körsbärsblommor nu både ute i naturen och i mina sociala medieflöden. Så vackert med de våriga rosa blommorna som verkligen sätter igång drömmarna om varma, ljusa och enklare tider.

Men det är fler träd som blommar nu som inte alls får lika mycket uppmärksamhet tycker jag! För du ser väl att lönnen också blommar nu?

 

Inte lika lätt att se, eller förundras över, då blommorna har samma färg som de små spirande lönnlöven men ändå! De är så himlens söta de små limegröna blommorna. Så klorofyllfyllt skulle jag säga, ha ha.

Ja, det är till att se alla naturens under nu. Det går fort och vips är vi mitt i sommaren och blommorna är borta. Men inte än - nu njuter vi av dessa skönheter.

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Elisabeth Sannar 30 april, 2019 at 10:57

  Kul att du skriver om lönnblommor. De flesta tror nog att det är början på bladen. Jag bor på tredje våningen, precis i höjd med den stora lönnkronan. Speciellt i mitt sovrum ser man nästan bara den. Lönnblommorna är det jag längtar efter under hela vårvintern. Nu är de här och jag njuter!!

  • Svara Helena Lyth 30 april, 2019 at 11:26

   Tror precis som du. Då de är i samma livliga gröna färg som bladen så göms tyvärr de fina blommorna.
   Härligt att du får njuta av de på nära håll.

   Kram
   Helena

 • Svara Minna 1 maj, 2019 at 10:45

  Exakt detta tänkte jag häromdagen – kan lönnarna få lite uppmärksamhet också? Även om de inte är rosa? De är minst lika ljuvliga som blommande körsbär, men lite mer oansenliga om man inte tittar nära. Lönnblommor är min förtjusning om våren, inte minst på grund av att de doftar honung om kvällen.

  • Svara Helena Lyth 1 maj, 2019 at 20:01

   Så typiskt att den är så hemlig. Men som du säger, den tar för sig med doft istället.

   kram

  Lämna en kommentar

  Close