Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 april, 2019

Nä nu blommar lönnen!

Det är mycket körsbärsblommor nu både ute i naturen och i mina sociala medieflöden. Så vackert med de våriga rosa blommorna som verkligen sätter igång drömmarna om varma, ljusa och enklare tider.

Men det är fler träd som blommar nu som inte alls får lika mycket uppmärksamhet tycker jag! För du ser väl att lönnen också blommar nu?

 

Inte lika lätt att se, eller förundras över, då blommorna har samma färg som de små spirande lönnlöven men ändå! De är så himlens söta de små limegröna blommorna. Så klorofyllfyllt skulle jag säga, ha ha.

Ja, det är till att se alla naturens under nu. Det går fort och vips är vi mitt i sommaren och blommorna är borta. Men inte än – nu njuter vi av dessa skönheter.

Comments (4)

 • Kul att du skriver om lönnblommor. De flesta tror nog att det är början på bladen. Jag bor på tredje våningen, precis i höjd med den stora lönnkronan. Speciellt i mitt sovrum ser man nästan bara den. Lönnblommorna är det jag längtar efter under hela vårvintern. Nu är de här och jag njuter!!

  • Tror precis som du. Då de är i samma livliga gröna färg som bladen så göms tyvärr de fina blommorna.
   Härligt att du får njuta av de på nära håll.

   Kram
   Helena

 • Exakt detta tänkte jag häromdagen – kan lönnarna få lite uppmärksamhet också? Även om de inte är rosa? De är minst lika ljuvliga som blommande körsbär, men lite mer oansenliga om man inte tittar nära. Lönnblommor är min förtjusning om våren, inte minst på grund av att de doftar honung om kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.