Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 maj, 2019

Kanske den vackraste Valborg någonsin?

Hoppas du fick en fin valborgsmässoafton igår. Att nu våren är firad och välkomnad samt att allt det där mörka, kalla och jobbiga nu är uppeldat. Så vill jag nämligen tänka på valborg – att vi slänger allt, ja gammalt skit på en hög och eldar upp. Både det fysiska böset från trädgården och gamla groll och ångestsaker man burit på under det mörka halvåret. Nu är vi fria och lättare.

Men, måste säga att jag i går eftermiddag mest ville gå och lägga mig. var så galet trött. Mycket jobb nu men tror att det är pollenallergin faktiskt som tar på krafterna. Så trött men nu skulle ju äldste sonen vara fackelbärare och tända brasan på stranden i grannskapets gemensamma Valborgsfirande så det vara bara att slå mig själv på kinderna och sätta fart.

Jag och maken tog fram det som fanns i kylen och gjorde en plockmiddag. Sill från i julas, kött från frysen och några “just in case”-ostar. Bra grejer alltsamman.

Kvällssolen flödade in och väckte mig rejält.

På med kläder, för det skulle väl bli kallt, och ner mot stranden.

Lååååånga skuggor.

Helt vindstilla, så vackert. Älskar den här platsen. Alla min barndoms somrar har jag spenderat på denna strand. Kan varenda sten, känner alla dofter.

Vår villaförening hade fått tillstånd av myndigheterna att ha majbrasa. Bra med sandstrand och massa vatten nära om olyckan nu skulle vara framme.

Vårt område har ett rejält firande med samma upplägg varje år. Och det är så mysigt att komma ner till badplatsen och möta alla grannar. Barnen springer runt med kompisar och tjatar om godis, vuxna tjitttjattar om allt möjligt.

Skolan är engagerad också för alla skolans treor ansvarar för att tända brasan och alla femmor står för all försäljning för att få pengar till klasskassorna. Och jag tror nog vi alla köper lite extra för det är ju för en bra sak. Men det är galet mycket härliga bakverk, popcorn och bra lotter ändå.

Skolkören är på plats. Liten tår i ögat som sig bör.

Vårt lokala kändis Jonas Hallberg håller enligt tradition sitt vårtal. Alltid lika fyndig och på pricken bra.

Fackeltåg med spända treor och livrädda föräldrar.

Och så var det igång. Om man var frusen innan behövdes det inga vantar eller tjocka tröjor. Brasan värmde rejält.

PANG!

Tyst och stilla. Så vackert och äntligen ljusa kvällar. Som jag längtat.

Stranden här är uppdelad på två delar. Den andra, som syns ovan här i inlägget, har bryggor. Där hängde tonåringarna och några galningar badade. Ja jösses, den ungdomen , den ungdomen.

Sista rycket på försäljningen. Massa muffins, kladdkakor och kärleksmums till vrakpriser.

Sedan tömdes stranden och alla gick som i ett lemmeltåg tillbaka hem. Förutom tonårskidsen på bryggorna då. Jag somnade hemma redan vid förtexterna på filmen barnen valde. Helt slut. Men så glad. Nu är våren här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.