Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 augusti, 2019

Boktips för alla kreativa hackare

Innan sommaren kom då äntligen boken som min vän och kollega Monica Karlstein skapat med sådan energi, kärlek och ett rejält hårt arbete, 99 hacks: från massproducerat till genuin inredning. Om det var någon som skulle just skapa en “hack-bok” så är det Monica. Ett riktigt proffs på IKEA-hacks och boken är ett sant bevis på det.

Hur hon lyckats med detta mästerverk och stordåd är över min förmåga att fatta. Då jag har suttit bredvid på kontoret och fått höra hur hon slitit typ dygnet runt är hon värd all uppmärksamhet nu. Och jag tror, vet, att boken är en given succé.

Monicas kreativitet har fångats fint av fotografen Anna Kubel. Ett dreamteam!

Och visst är det en bra idé att just “hacka” sina gamla möbler, och även mindre ting, än att kassera dem? De får nytt liv när du gör om dem.

 

Monica är precis som jag en stor rottingfantast och två av hennes förvandlade ting från boken har fått sig en helt ny stil med hjälp av rotting.

Ett skåp har fått rottingrutor istället för glasdörrar.

En rätt ointressant glasvas har fått en helt ny skrud och stil med vacker rotting.

Nu när semestern börjar ebba mot sitt slut kanske du vill ha något projekt för hösten om det blev lite mer hängmatta-sommar än fixar-sommar? Då har du verkligen en hel drös av inspiration att ta av här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.