Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 oktober, 2019

Mitt stök verkar ni älska allra mest. Väldigt oväntat

För ett tag sedan berättade jag i Stories på mitt Instagramkonto (@helenalyth.se) att jag skulle rensa och städa vårt lilla förråd i källaren. De må vara litet men det var rejält fyllt av en massa jox. Vi kallar det för snickarboa för att det är liksom mest fix och trix saker där, grova grejer.

När nån sladd blivit över från något har den hamnat där, en slatt färg i en burk har hamnat där, gamla batterier, trädgårdssaxar, glödlampor, plankbitar, cykelpumpar (obs plural) gamla babyprylar vi inte behöver längre och typ allt mellan himmel och jord. Ja jag här helt hundra på att du vet vad jag menar; det där skämsrummet där allt hamnar “undertiden” eller “så länge”. Det där rummet du måste samla kraft och andas djupt innan du öppnar.

Nu gick det bara inte längre. När det inte gick att gå in där utan för att komma åt nya batterier så fick jag stå utanför och med risk för livet sträcka mig in behövdes det rensas.

Tänkte inte så mycket på det utan la upp en snabb ofiltrerad bild som sagt på Instagram Stories om att nu skulle det rensas.

Denna bild. Helt ofiltrerad och ärlig. Hade väl inte trott att det skulle angå någon eller skapa tankar men ack så fel jag hade.

ALDRIG NÅGONSIN har jag fått så många dm (direkt meddelanden) på instagram!!! Det var lovord över att jag visade upp vardagen, glada ord om att jag bjöd in till det fula, att det var igenkänning på så många håll och sedan en enorm skara som tackade för att de nu blev inspirerade att rensa själva.

Två timmar senare ganska exakt såg det ut så här. Det mesta hade fått plats i lådor eller där det egentligen hörde hemma och en hel drös sorterades i kassar för att hamna på återvinningsstationen. Tänk så många år jag dragit mig för att städa, rensa och sortera och så tog det bara två timmar för att känna total harmoni igen.

Ska erkänna att jag ibland öppnar dörren in till vår snickarboa och går in bara att känna känslan. Känslan av ordning och reda. Hoppas det ska hålla i sig, ha ha.

Så, har du något rum att rensa? Känner du att du nu kan ta tag i det? Kom igen, jag vet att du kan. Lyssna på någon bra ljudbok eller musik under tiden så går det ännu bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.