Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 oktober, 2019

Halloweenpyssel: Bus eller godis-burk av youghurthink

Snart är det dags för små monster, spöken och andra kreativa figurer att knacka på dörren och ropa bus eller godis. Den 31.a oktober är det halloween och då ska barnen få godis annars blir det bus.

Ju större traditionen med halloween har blivit ju fler saker finns det att köpa men mycket finns ju att göra själv (något du kanske vet efter att ha läst min blogg, ha ha) och jag tänker nu på godisburkar som barnen kan samla sin fångst i. De kan ju lätt göras själv och gamla yoghurthinkar med handtag är perfekt.

Här har jag klätt in gamla yoghurthinkar med silkespapper och tapetklister för att sen klistra på dekorationer av papper. Enkelt och snabbt gjort.

Och så väldigt härlig då varje blir unik.

Hur den utformas är det bara fantasin som sätter gränserna för.

Halloweenpyssel: Bus eller godis-burk av youghurthink

Pensla hinken med tapetklister och sätt sedan på bitar av silkespapper. Klistra på ytterligare lager med tapetklister. Se till att pappret riktigt smiter åt runt hinken så inga luftbubblor blir kvar. Fortsätt med så många lager som behövs för att burken sak täckas och inte släpper igenom bilder från hinken.

Rita upp på vanligt papper i valfri färg det som ska dekorera burken och klistra på hinken, avsluta med ett nytt lager tapetklister.

Ett superkul och enkelt pyssel som är perfekt för barn. Ett halloweenpyssel som förhoppningsvis ska fyllas med gotta.

Det är helt fantastiskt att få kleta med tapetklister. Går så fort att få fint resultat. Ett tips är att ha skyddande underlag som en vaxduk.

Och som sagt, hur hinken dekoreras är helt upp till var och en. Pumpa på orange, vampyr på svart, Frankensteins monster på grönt eller bokstäver kanske?

Och sedan är det ju så klart det där hinkarna fylls med som kanske ändå är det mest intressanta, ha ha. Och om det inte är till promenaden med bus eller godis kan de användas som skålar på kalaset.

Vill du ha fler tips på halloweenpyssel? Då tycker jag du ska kolla dessa:
Måla en halloweenfamilj av en rysk docka
Skapa pappspöken med din hand
Tavlor med lysande ögon
Pärlade spöken
Gosiga spindlar av garn & piprensare
Klipp till en spindelnät
Måla höstlöv till spöken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.