Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 december, 2019

Det blev en julvägg, som en julig tavelvägg

Nu har jag tagit julpyntet helt uppåt väggarna så att säga. Har de senaste åren gjort något av en julvägg, som en julig tavelvägg med lite olika saker. Kransar, pynt och olika textilier. Letade febrilt på bloggen hur väggen här i matsalen sett ut tidigare men inte hittat blogginlägg med det. Va!!?? Hur kan jag ha missat? Julstress kanske?

Hur som helst, nu har årets vägg dokumenterats.

Det blev halm och juliga och gamla saker i blått som fick plats. Hänger ihop någorlunda tycker jag.

Köpte tre stora halmstjärnor på tågluffen, i Salzburg (som jag inte heller bloggat om…) på en julbasar. Att jag fick hem dem hela är jag så sjukt stolt över, ha ha.

Blev helt kär i dem och visste med ens att de ville jag ha på vägg någonstans i hemmet. Mot den mörka väggen kommer de fram bättre än mot en ljus och i fönster hade de nog försvunnit helt.

De mindre halmstjärnorna har jag fått med mig från barndomshemmet. Har inte alls varit favoriter men jag känner starkt för halm nu. Jag försökte göra, som du vet och sett HÄR, några själv men det var av vass så det blev något annat.

Då det är så få och skulle försvunnit i granen så fick de stoltsera här på väggen istället. ihop med de stora.

Julbonaden med tomteparaden hängde alltid i köket hemma hos föräldrarna. Julig och samtidigt inte. Gillar den bara mer och mer.

Och här hänger även mitt kanske käraste julpynt. Den julkalender vi hade hemma i barndomshemmet. En julkalender i tyg menat för små gåvor, karameller eller som vi alltid haft; skumtomtar.

Jag och mina tre bröder turades om att få en skumtomte fram till jul. Vi gick i kronologisk ordning så jag som yngst fick dag fyra. Det gjorde att jag alltid fick julafton. Nu är ju skumtomtar inte jättebra på att behålla sin frihet eller seghet i rumsluft i 24 dagar så julaftonens skumtomte var rätt hård. Och sedan hade jag ju som sagt tre storebröder som alltid tyckte det var så kul att bita av halva tomten, så att bara skumluvan stack upp. Så på julaftonens morgon var det en halv hård tomte som väntade på mig.

Jo då, vi har pratat om detta och rett utt det, ha ha! Allt är förlåtet!

Nu är det mina tre troll som turas om. Det är galen ordning på dem – det turas om med vem som får skumtomte, vem som får öppna tv-kalendern och vem som får öppna radiokalender. Det är en projektledning och fördelning av högsta nivå kan jag säga. Äldste sonen har faktiskt skrivit ner ett schema som de bockar av dag för dag så inget blir fel. Som en julkalender det också ju!

Den vackra jultidningen fick jag 2012 skrivit om HÄR, och är ett återkommande julpynt. Så vackra färger och så fin på massa sätt.

Det är något väldigt befriande att ha en vägg som jag lätt kan spika upp saker på. Det är en väv på väggen vi målade över så att ytan inte är helt plan vilket gör att små spikhål inte syns. Roligt att då variera med saker på väggen efter stämning, säsong eller tillfälle. Inte vara så rädd för att göra fel heller. Kreativitet uppåt väggarna som sagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.