Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 januari, 2020

Nystarta hemmet med nya tapeter

Nystarta hemmet med nya tapeter är ett annonssamarbete med Rusta

Nytt år, nya ljusare tider och nya tag i hemmet. Då kanske jag kan få tipsa om nya härliga mönster och tapeter som kan skapa stor förändring i ditt hem smidigt och till väldigt bra pris. Rusta släpper nu flertalet nya tapeter i sitt redan stora sortiment.

Om du nu känner; “men det här med att tapetsera känns så svårt och krångligt” vill jag att du ska släppa den tanken genast. Tapeterna hos Rusta är non-woven vilket ett tillverkningssätt som gör tapetpappret är lättjobbade och tåliga så du behöver inte vara rädd för att vrida, böja eller hålla i tapeten vilket man lätt håller på med när man klättrar på pall och stege. Bara det att limmet limmas direkt på väggen och tapeternas mönster ligger kant i kant så du behöver inte överlappa våderna för mönsterpass gör det så smidigt. Och formstabila så de varken sväller eller krymper. Har jag fått dig på andra tankar nu?

Vad mönster kan göra! Med sina mönster och/eller färger kan rum förändras helt. Som sonen sa när jag tapetserade om hallen förra året: “Men det är ju nu som ett helt annat hus!” Och visst vill man svepa in sig i dessa skönheter. Så vackra mönster som ger så mycket energi. Mina favoriter från årets alla nyheter: BladrankaSavanna gray, Blå kornettblomma och Under ytan.

Inred garderoben för en mini make over

Jag ville så klart skapa något med de vackra tapeterna och fixade till en av våra garderober. En mini-make over som gjorde stor skillnad.

Även kläder förtjänar sin vackra förvaring. Blir ju så glad av att öppna garderobsdörren nu.

Gjorde det enkelt för mig och häftade upp tapeten med häftapparat för möbler. Så smidigt och enkelt och överlappade där tapetvåden inte räckte till.

Mycket enkelt fixat men med stor förändring.

Kombinera mönstrade tapeter med målarfärg

Ibland kan ett rum var fel för att få tapeter på alla samtliga 4 väggar så då kan någon eller några väggar målas med färg i stället.

Här följer några av mina favoriter att kombinera med färg.

Tapeten Rosa Trädgård med inomhusfärgen Old Rose

Tapeten Bladranka med inomhusfärgen Deep Sea.

Tapeten Palmträd med inomhusfärgen Dark Forest.

Tapeten Grön Skog med inomhusfärgen Soft Shadow

Och som du kanske minns så tapetserade jag min hall med den vackra tapeten Gröns Skog förra året och min inre hall, vid trappan som syns på första bilden, önskar jag plocka upp färger från tapeten. Det blir nästa projekt att sätta tänderna i.

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.