Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 mars, 2020

Firar Internationella sömndagen på fredagen den 13.e i sängen med svart katt

Jajamensan, idag ska vi sova! Det är World Sleep Day! Eller Internationella sömndagen om man översätter. Så synd att dagen inte infaller på en helgdag så man faktiskt kan få ge sig en sovmorgon. Eller är det tanken att jag ska gå och lägga mig tidigare? Återigen, fel dag – fredagar betyder ju tv-kväll med mys i soffan!

Nu är det inte bara sovmorgonsdag utan faktiskt fredagen den 13.e! Om man är skrockfull så kan denna dag vara rätt svajig. Kan tänka mig att allt som inte går ens väg skylls på datumet.

Om jag får välja skulle jag helt klart slå ihop dessa två “högtidsdagar” med att mysa i sängen ihop med mina svarta katt som då och då går över gatan.

Vår fina Bernhard! Han som vid alla möjligheter har, de snart 7 åren vi bott här, valt att vara ute. Sovit på flertalet olika ställen i grannskapet och kommit in för att äta. Nu hänger han som oftast inne och så nära oss som möjligt. Han var 7 när vi flyttade hit och är alltså 14 år nu. Hur mycket blir det i kattår? 70-75 år va? Klart han vill chilla inomhus på äldre dar.

Minns vårt första möte med honom. Läs det HÄR. Hur han mötte mig när vi som ägare kom första gången till huset och gick runt med mig som för att både visa och välkomna.

Det där lilla runda ögat som tittar på mig. Blir alltid lika varm av den blicken.

Det sägs att växten Dr Westerlund ska ge en bättre sömn om den får stå i sovrummet. Svårt att avgöra det när det 8 av 10 nätter kommer en till två små troll och kryper ner här och väcker. Finns det någon växt som kan få barn att stanna i sina rum och egna sängar??!

A men förlåt att jag störde. Nu ska du få återgå till din huvudsyssla: att sova. Idag får du sova hela dagen!

Comments (4)

  • Åh, bara njut av Er underbara Kissekatt! Vår katt blev 20 år och sorgen var, och är, bottenlös!
    Läste Ditt inlägg Du länkat till. Roligt! Inte visste jag att Du bloggat så länge! Bara följt Dig i ett år, ungefär. Tycker mycket om Din Blogg!

    • Så är det! Han både spinner och snarkar högt så man känner sig aldrig ensam i hans närvaro, ha ha.

      Önskar dig en fin fredag och helg.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.