Följ mig:
Bakning & Godis Spotlight Bakning

Sockerfri chokladkaka med jordnötter, kladdkaka av mandelmjöl

23 april, 2020

Sockerfri chokladkaka var riktigt poppis tydligen. Det var många som önskade receptet när jag som hastigast visade makens fikabakande på Instagram för ett tag sedan. Jag skrev sockerfri och LCHF-kaka på Instagram så kanske det var det som lockade? Och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge för här kommer receptet äntligen.

Sockerfri chokladkaka

Ingredienser:
4 ägg
1 dl sötningsmedel
200 g mörk choklad
200 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl salta jordnötter

Gör så här: Värm ugnen till 180 °C. Knäck ägg i en skål och vispa rejält fluffigt med elvisp och häll sedan i sötningsmedel i omgångar. Lägg smör och choklad i bitar i en kastrull och smält under omrörning. 

Vänd ner den smälta smör- och chokladsmeten i skålen med de vispade äggen med socker. Blanda mandelmjöl, bakpulver

och vaniljpulver i en skål och vänd sedan ner i bakbunken med smeten.
Smöra och broa en bakform med löstagbar kant och häll i choklaadsmeten. Strössla och fördela de salta jordnötterna jämnt över ytan.

Grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter och ställ sedan i kylskåp, den serveras med fördel kall.

Så gott med de salta nötterna till den söta, fast sockerfria, chokladkakan. Sött och salt har en förmåga att alltid funka bra tillsammans.

Är du sugen på mer lchf och sockerfritt? Då måste du testa den HÄR chokladmoussen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Maja 20 maj, 2020 at 12:24

    1 dl vispgrädde? När ska det i smeten? Eller menar du att det ska serveras till?

  • Svara Eva 5 juni, 2020 at 19:37

    Samma fråga som föregående

  • Lämna en kommentar