Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 april, 2020

Omelett med chevre & färsk spenat

En lunchfavorit är omelett med chevre och färsk spenat. Så goda smaker som gifter sig fint tillsammans och går att göra på ett kick! Perfekt lunchmat.

Faktiskt var det på en av mina favoriter av lunchställen jag gick till när jag jobbade på byrå på Söder som jag alltid åt just denna.

Restaurang Babylon som jag bloggade om redan 2013. Oh my vad jag ändå utvecklats i bloggfotografering måste jag säga. Ja, då var det inne med knasiga filter och det skulle se ut som Polaroidbilder. Tur jag slutade med det!

Omelett med chevre & färsk spenat

Ingredienser
3 ägg
1 msk mjölk
3-4 skivor chevre, getost
stor näve färsk spenat
smörklick
salt & peppar

Gör så här: Knäck ägg i en skål, vispa ihop med mjölk, salt och peppar. Sätt en lite mindre stekpanna på plattan och låt bli riktigt varm med en smält klick smör.

Häll i äggsmeten i den heta pannan. Rör med stekspade försiktigt så det kommer ner smet till botten till pannan. Jag brukar fösa undan det som stelnat och tippar pannan så det rinner ner smet till en öppen yta. Jag vill inte ha en helt genomstekt omelett, får gärna vara kladdig. Skaka pannan så du ser att omeletten ändå lossnar från pannan.

Skiva chevre och lägg på ena halvan och sedan toppa med färsk spenat. Tippa pannan med omeletten lite så den tomma halvan kommer neråt och lyft försiktigt över den och täcker sidan med topping.

Låt gå några minuter till så ost och spenat smälter och värms. Häll sedan över på tallrik och njut!

När man får till den där perfekta omeletten blir man så lycklig. Som att man klarat av något omöjligt och man är ett sant proffs. Fast, kanske man är det…?

Inte bara gott utan vackert också.

Blivit många omeletter nu på sista tiden när jag är helt fast hemma. Jag jobbar ju hemifrån i vanliga fall också men försöker ha möten eller jobb i stan flera dagar i veckan så lite mer variation än detta är jag mer van vid.

Men det är ett bra break mitt i arbetsdagen att ändå laga sin lunch. Inte mycket för sådana där färdiga micro-lådor. Inget fel på dem, supergoda, men samma känns det lite onödigt då det finns allt att tillgå tillskillnad från på byrå och kontor.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.