Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 juni, 2020

Gör om huset till vår sommarstuga – virkat överkast

Att vi blir hemma mer än vanligt under sommaren är ett faktum. Vi har inget eget sommarhus eller landställe utan har den stora lyxen att ha familj och släkt med hus på Gotland, i Skåne och på västkusten som vi brukar besöka så dosen sommarhus brukar fyllas. Osäkert hur det blir med besök då det finns 70+ nära så vi laddar i alla för mer hemmamys än vanligt.

En sak som kan göra hemmet mer somrigt och liksom få sig en makeover är att lägga till och byta ut det vardagliga mot sådant som andas sommarlov och sommarstuga.

Jag har lagt på virkade överkast i vårt sovrum och med ens får jag sommarlovsvibbar.

Virkade överkast med historia

De här överkasten har min farmor virkat. Nu gick hon bort när jag var 3-4 år så jag har inga riktiga minnen av henne men mina äldre bröder och så klart mina  föräldrarna har berättat om henne. En sak min mamma sa var att farmor alltid hade med sig sin Palmgrensväska med sin virkning i. Så roligt att hon hade en sådan väska då det också är min favoritväska – skrivit om den HÄR.

Farmor virkade konstant på dessa överkast och producerade minst 6 stycken – 2 stycken till varje son då pappa hade 2 bröder. Måste ju ha varit en helt enorm laddning i den där lilla väskan. Sånt man gjorde innan Netflix, ha ha.

Vita, virkade mjuka överkast ihop med ett fång väldoftande syrener från trädgården får mig att känna att rummet fullkomligt osar sommarstuga.

Mamma gav mig dessa för ett år sedan och jag blev så glad. Ska vårda dem ömt och skänka farmor tacksamma tankar.

Comments (2)

  • Åh så vackert! Så inspirerad jag blev nu, har också överkast som min mormor virkat till mig. Har knre använt det på länge men nu blev jag sugen! Tack och ha en fin dag!

    • Vad glad jag blir Helena. Så roligt om de fina hantverk generationer gjort före oss kommer till användning.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.