Följ mig:
Pyssel till hemmet

På begäran: mönstret på de virkade överkasten

12 juni, 2020

Det var många som dels fick egna nostalgiska vibbar av överkasten jag visade HÄRomdagen och på instagram fick jag önskan om bättre och närmare bild på mönstret. Det var lätt gjort men så klart inte helt enkelt att följa från en film som är 10 sekunder snabb.

Tror ni inte min kära mor då går till sitt arkiv och kolla igenom gamla tidningaroch hittar mönstret!!!! Helt fantastiskt.

Jag fick tidningarna idag, imorse, när jag hjälpte mamma handla. En Husmodern från 1969 (och jag blir ju nyfiken på Christina Schollins handarbete…) Plåtar av sidorna här och förhoppningsvis får de som ville ha mönstret hjälp på vägen. För mig är beskrivningen rena grekiskan. Så imponerande hantverk detta.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close