Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 juni, 2020

Midsommardrink med jordgubbar! MidsommarDagens så klart

Drink till midsommar – vad har man då? Lite så gick tankarna som gjorde att jag och maken testade oss fram till en riktig midsommardrink.

Så klart ska det vara jordgubbar, något lätt som svalt vitt vin och sedan friskhet från mynta och citrus. Vi tycker vi fick till det riktigt riktigt bra faktiskt. Som en belini men med jordgubbar fast mer sommar. Ja, du får testa och smaka och själv känna all midsommar det är i ett glas.

Midsommardrink med jordgubbar!

Ingredienser, 1 glas
3 msk passerade jordgubbar
2 cl triple sec
10 cl torrt, oekat vitt vin
Schweppes Mojito

Gör så här: Passera jordgubbar i trådsil eller mixa i en bunke. Häll i jordgubbspuré, triple sec och vitt vin i en shaker med isbitar och skaka samman. Häll upp och sila bort isen i ett högt champagneglas. Fyll på med kall Schweppes Mojito. Servera.

Gjorde söta små jordgubbar med myntakvistar för att sätta på kanten av glaset.

Skär av toppen, det gröna, på jordgubben och stick ner den översta biten på en myntakvist. Skär en skåra undertill och trä på glaset.

Vi kallade denna lite skojigt för MidsommarDagens då den vanliga vittvin/frukstoda ju heter Dagens. Och sedan på midsommardagen kan det finnas lite rester så som jordgubbar så vi tänkte att denna drink kan Vaara en restfest också.

Vill du tips på fler goda sommardrinkar?

Gin, fläder & lime tonic
Piggevin – Vitt vin med Piggelin
• Cointreau Fizz
Strawberry Daiquiri
Mimosa
Vodcadero – vodka med Trocadero
Vodcadero med isglass 

Och så vackert att servera dessa färgglada drinkar.

Comments (2)

  • Bra tips, tror att det är jättegott! MEN: snälla, läs en extra gång innan du publicerar: vad i hela … är ”pekat vitt vin”? Det kanske bara är jag som inte fattar och som hakar upp mig på ev stavfel, men nu begrep jag faktiskt inte…? Tack för många fina tips för övrigt!

    • Hej Susanne. Hoppsan, tryckfelsnisse, eller autocorrect, kom in. Oekat ska det vara. Alltså vin som inte lagtrats på ekfat.

      Jag ber om ursäkt för stavfel. Jag gör så gott jag kan och det är många bitar jag försöker få in i min blogg och ibland blir det fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.