Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 juli, 2020

Sillfat! Jag har fått dille på sillfat

Som du vet så älskar jag att gå på loppis och jag har tydliga mål med vad jag ska köpa och fynda. Ja, jag gör ju tom listor som du kan se HÄR. Men jag har en svag punkt…

De här sillfaten! De ovala låga, slipade glasfaten är helt klart något jag bör söka för. Kan inte få nog!

Det är jag inte ensam om att tycka. När jag och mitt “jaktlag, som jag kallar mina lära väninnor, var ute på en vända inne i stan ropade de åt mig så fort de såg ett ovalt glasfat. “Här är ett Helena-fat!” ska de.

Men till mitt försvar så är de helt perfekta fat ju! För det första äter jag mycket sill så de kommer faktiskt till sin rätt på den punkten men sedan så är de helt underbara att lägga ostar, korvar, nötter och oliver på på alla mina plock vid fredagsmys eller förrättsplock på middagar.

Men fungerar ju även till gem, pennor och hårnålar om man flyttar dem till badrum och sovrum. Multifunktionella vackra fat.

Och de kostar sällan mer än 30 kronor så det lätt att skapa sin lilla samling. Fast jag börjar nog nå min gräns nu. Eller???

Comments (3)

 • Hej Helena men varför har du fått för dig att det är sillfat ? Jag är uppvuxen med såna till varje söndagsmiddag och det var aldrig sill på dessa ! Pressgurka ja , gele’ ja , smör rullade i små kulor .Men sill serverades alltid i runda keramik krus med trälock . Men visst är de fina ?De ska stå på ovala silverfat ?

  • Hej Ewa. Jag har fått presenterat för mig att de låga, på silverfat just var för inlagd sill. Men tur att man kan få använda dem till vad man vill. Älskar dem med sill, oliver, praliner och sylt. Hoppas fler nu får upp ögonen för dessa vackra gals och använder dem ofta 🙂

   Kram
   Helena

 • Ingela Andersson

  Jag använder mina sillfat från mormor till efterrätt perfekt till bananasplit. Trekulor glass med sås det blir också en fröjd för ögat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.