Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 juli, 2020

Massa loppistips för sommaren – sånt du behöver

Om du följt mig ett tag så tror jag inte du kan ha missat att jag gillar loppis. Det är flera saker jag gillar med loppis: den främsta anledningen är att hitta något unikt, du vet – den där jakten när ögonen snabbt far över bord och hyllor för att kanske hitta ett fynd.

Sedan är det möjligheten att köpa saker till en billig peng. Det går ihop med punkten ovan om att det går att göra fynd.

Det som kommit på senare år ju mer medveten vi alla har blivit om konsumtionstakten vi har. Det finns så många saker som redan existerar. Kanske inte behöva köpa något nytt utan något lite nött men fullt så bra. Och dessutom något unikt?

Något jag dock tänkt på och också pratat om är att det kan köpas bara för köpandets skull även på loppis. När en vas bara kostar 20 kronor är det lätt att slå till men behöver du verkligen en vas till? Åh vad tråkig jag låter men så är det ju.

Massa loppistips med sånt du behöver

Jag har en hel del saker i mitt arkiv här på bloggen och tankar utan bilder som jag vill få ner till en lista med tips på saker som är riktigt bra på loppis.

Jag har skapat en helt ny kategori här på bloggen med allt som berör loppis. Att jag inte haft det tidigare…? Du ser alla inlägg HÄR.

Riktig kvalitet! Ofta kan kraftiga kökshanddukar vara galet dyra och bli hela investeringar om du köper nya. På loppis finns det ofta härliga kökshanddukar av bra kvalitet till en bråkdel av priset.

Rotting finns det gott om på loppisar och det är ett material som passar i många hem, under hela året. Värt att köpa då det håller både i stil och trend.

glasfat

Mitt öga faller alltid på glasfaten. Jag använder dem till små brickor, uppläggningsfat och även prylfat. Ja, som fat till hårnålar och gem tex. Finns alltid tillfälle för ett vackert glasfat.

Bra brickor behövs alltid. När de inte används att bära saker på så har jag dem på matborden med kryddor, frukt och blomvaser. Så fina att göra stilleben på.

Vackra köksverktyg med riktig patina – det är bland loppisborden du hittar dem.

Det det finns mycket av på loppisar, som jag inte vet så många som ser, så är det servettringar. Jag använder dessa varje dag, nästan, här hemma. Dottern har skrivit namn på små papperslappar och tejpat på så det blir personliga servetter som kan användas flera gånger och även bordsplacering.

The lovely art of komplettering

Sedan är det det där med att hitta delar till det man samlar på. Tog mg 21 år att hitta knivar till dessa gafflar. Läs mer HÄR.

Och denna servis, Musselmalet från Royal Copenhagen är min stora dröm. Kompletterar i långsam takt. Så fort jag finner fångar jag en del.

 

Ta dina loppisfynd till nya nivåer

Okej, det finns en anledning till att loppis är så bra. Du kan hitta bra material för att göra något ännu bättre.

Om du finner ett vackert tyg men måtten inte passar ditt bord kan tyget klippas till och bli till servetter. Hur jag gjort mina kan du läsa HÄR.

Vackra karaffknoppar som tappat bort sin karaff kan användas till att bli duktyngder. Se mer HÄR.

Samma sak med fina kaffekannor som gått i kras men locken finns kvar. Jag letar på loppisar och samlar dem för att ha som lock till torrvaror i mitt skafferiskåp.

Rotting är, som jag sa, ett riktigt bra material. Rottingmöbler kan ändras om så önskas. HÄR har jag målat om en bänk som var ruggigt sliten.

Vackra gamla mjölsikter har inte mycket att göra nuförtiden men jag använder dem som flugskydd. Har tre stycken nu, två stora och ett litet, så sommarfrukosten göms under dem när altandörren står öppen.

Den här brödkorgen är egentligen en korg att göra ost i har jag förstått. Fungerar ju alldeles ypperligt här med bröd ändå tycker jag. Läs mer HÄR.

Gamla små lampskärmar och en ny ljusslinga ger en helt annan typ av ljuskälla. Använder denna vid olika festtillfällen och alltid vid kräftskivan, se HÄR. Hur jag gjort den kan du läsa i steg för steg HÄR.

Okej, nu slår jag ihop de två ovanstående tipsen; matskydd och lampskärm. För du ser att detta matskydd har jag gjort av en gammal lampskärm va? Kolla in hur jag gjort den HÄR.

 

Det där unika som bara finns på loppis

Det finns en anledning till med loppis – det är där du hittar saker som inte görs längre. Både i själva produkten men även i kompletteringssyfte. Du kanske samlar på någon servis som inte görs längre och då är loppisar stället att söka på.

Förra året hittade jag denna fantastiska tallrikshållare. Älskar de och allt bli vackrare att servera med den.

Sådana här spatlar är det inte många som vet vad man ska göra med. Vet du? Om inte får du kolla HÄR och jag lovar att du också kommer leta efter dem på nästa loppis.

“Glasgrodor” är riktigt bra tips att fånga så fort du ser en. Sätt ner den håliga glaspucken i en vas, ställ dina blommor i hålen och blommorna står precis som du vill. Blir perfekta buketter.

Jag är så galet förtjust i brädspel. När man sitter och spelar tillsammans helt analogt. Det är det jag få med mina gamla spel jag hittat på loppis och alltid letar efter. Finns så många roliga gamla spel som väntar på dig.

Ja det var några tips från mig och denna lista räknar jag med att jag ska fylla på. Finns alltid något nytt att upptäcka.

Vad är ditt bästa loppistips eller bästa loppisfynd???

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.