Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 september, 2020

Hej med kvällsolen & tankar om det jag förmedlar

Ja, nu blev det ett sådant inlägg igen, som igår, att jag bara vill kika in (det brukar man säga i blogg- och instagramvärlden men aldrig riktigt fattat det för det är ju ni som kikar in, eller?!) och säga hej och god afton.

Jag har precis avslutat en middag med en familj som är som en vägkorsning på måndagar. Äldste sonen har trummor och saxofon på samma eftermiddag, yngste sonen fotboll och dottern basket. Jag och maken står som väderkvarnar och försöker serva med mellanmål och transport. Där är jag boven som inte har körkort. Kompenserar med att ta disken och tvätten. Ja detta var väl jätteintressant läsning…

Vad jag ville säga, och framförallt visa var det vackra ljuset som bokstavligen forsade in under några minuter. Molnet släppte fram solen innan solen dök bakom trädtopparna. Det är sådant som gör mig glad och liksom stannar upp. Väderkvarnen stannade en liten stund alltså.

Med mobilen, taget på sekunden solen fanns där och helt ofiltrerat. Som livet bör ses.

Jag har idag suttit prickstilla på min stol vid den dator jag nu skriver på. Stilla endast med underkroppen dvs för överkroppen och främst händerna på tangenterna har nog farit lika långt som från norr till söder i vårt land. Har nog aldrig skrivit så mycket som idag på ett bräde. Därav att jag inte bloggat än men idag har jag fått ur mig något jag verkligen hoppas på. Håll tummarna nu! Vågar inte säga så mycket för att inte jinxa.

Jag har börjat formulera lite för mig själv hur jag ser på mitt jobb, hur mina kanaler ska vara och framförallt hur jag vill att du som läser detta ska uppleva det och må. Det är nog för att jag kan komma på mig själv med att inte alltid må så bra när jag scrollar genom andras flöden. Nej, jag kommer inte bara ta bilder som dessa ovan med mobilen i farten – det är jag alldeles för mycket bildnörd för men känslan av det ouppnåeliga och perfekta gör mig stressad. Det är något jag verkligen INTE vill att du som tittar in här ska känna. Jag kan tycka att jag är en sund person som kan sortera, gallra och förstå att alla inte har det så perfekt som det ser ut men ibland kommer de där känslorna. Det är inte bra.

Hur tycker du att jag är? Vad får du för känsla här hos mig? Det kan vara bra att veta då jag snart kommer ösa på med, förhoppningsvis, inspiration till höst, mys och jul.

Jag har tagit hjälp av tjej som kan allt det där som är bakom bloggen med koder, format, snabbhet osv som jag fått önskningar om. Jag har en bildtung blogg, det vet jag men det ska ju inte hindra att man vill gå in. Nu ska bloggen vara snabbare att läsa in. Och när jag ändå har frågeformuläret framme: några andra önskemål vad det gäller bloggen eller innehåll? Tar gärna emot kommentarer så ös på!

Tack på förhand

Comments (11)

 • Oavsett vad du skriver om, pyssel/ vardag/ bakning/ matlagning/ familjen o.s.v, så förmedlar du en känska av livslust och glädje. Jag har läst dig sedan många år och det är dagens vitaminpiller, oavsett. För även om du skriver om tunga saker så är det så läsvärt. Keep up the good work!

  • Att få orden livslust och glädje som kännetecken är ju typ det finaste jag kan få höra! TACK!!! Ser fram emot flera år framöver tillsammans.

   Kram
   Helena

 • Uppskattar Din blogg mycket! Fantastiska bilder och tips! Underbara reseskildringar. Tycker om långa inlägg med mycket bilder! Med andra ord, fortsätt som Du gör! Stort Tack!

  • Tack snälla Kicki. Blir så glad av att höra att det jag gör gillas. Lovar att fortsätta och kanske ännu mer nu när jag liksom fått mer energi till bloggandet. Så kul att få dela med mig det som inspirerar.

   Kram
   Helena

 • Åå vad bra att ni ska fixa snabbheten lite 🙂 Jag tycker du förmedlar kvalitet. Det känns som att dina inlägg är väldigt genomtänkta och att man som läsare liksom ”får något” när man läser. Det kan vara ett tips, en mall eller en idé men det är ofta något som sätter igång det kreativa hos läsaren. Det är snyggt när du använder rubriker i texten, det skapar en känsla av att man läser ett magasin. Om du inte redan har gjort det så tycker jag att du ska spana in Underbaraclaras blogg, inte för att era bloggar har samma stil eller målgrupp men för att hennes blogg håller väldigt hög kvalitet och känns genomtänkt, precis som din. Tack för en fin blogg!

  • Emilia! Stort tack för dina fina ord. Och att bli sammanförd med Clara är en enastående komplimang. TACK.
   Och stort tack för dina kommentarer. Kul att det gillas med rubriker. Jag är en fan av de då det blir lättare att både skriva och läsa tycker jag.

   tack igen
   Kram

 • För mig Är du, din blogg och Instagram ett lugnt, inspirerande vardagligt rum att kom in i. Det är varierat, genomtänkt och fyllt av kvalite utan att för den delen vara repetitivt & pretentiöst(vilket i sig inte måste vara negativt, men jag hoppas du förstår vad jag menar). Det du bjussar på ligger en nära och är fullt av skaparlust och värme. Jag tycker du är så himla duktig och varm- något som också gör att man stannar kvar I dina kanaler.
  All pepp Coco varma höstkramar

  • Tusen tack. Att det känns mysigt och trevligt att titta in här är ju precis det jag hoppas på. Så stort tack för dina fina ord!

   Kram
   Helena

  • TACK Jessica! Det känns extra fint att få höra dina ord som varit med mig hela resan. Betyder massor.
   Ser så fram emot att även få följa dig denna jul. Vad mycket mys vi ska ha!!!

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.