Följ mig:
Smårätter & plockmat Tillbehör

Gör en vacker ros av prosciutto

3 oktober, 2020

Kan man göra en ros av prosciutto? Man har ju fått höra under hela uppväxten att man absolut inte ska leka med maten. Men jag säger tvärt om! Det är ju då det händer saker, kreativiteten växer och matglädjen blir på topp.

När jag byggde upp en riktig afternoon tea, som du kan se HÄR, ville jag göra något både vackert, gott och passande för tillfället som skulle skapa effekt. Ja, vad kan bättre än en ros av prosciutto vara?

Små rosor med kronblad på en liten rund smörgås. En liten munsbit minsann.

Gör en vacker ros av prosciutto

Gör så här: Lägg en skiva prosciutto vågrätt med det vita mot dig och vik på mitten, på längden så viket kommer uppåt. Rulla nu från ena sidan till den andra så skinkan formas till en ros. För att få till den riktiga stilen så kan det yttersta varvet vinklas, lutas lite utåt så det blir till lite vidare ”kronblad”.

Lägg rosorna på små brödsnittar som bretts med färskost eller något annat efter smak. Så perfekt att ha till snittar på en afternoon tea. Läs mer HÄR.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Carina 3 oktober, 2020 at 09:05

    Jag får så mycket inspiration av dina bilder och texter. Du borde ge ut en säsongsbetonad bok med dina idéer och tankar kring högtider och särskilda tillfällen. Men även hur du förgyller vardagen.

  • Lämna en kommentar

    Close