Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 oktober, 2020

Gör en vacker ros av prosciutto

Kan man göra en ros av prosciutto? Man har ju fått höra under hela uppväxten att man absolut inte ska leka med maten. Men jag säger tvärt om! Det är ju då det händer saker, kreativiteten växer och matglädjen blir på topp.

När jag byggde upp en riktig afternoon tea, som du kan se HÄR, ville jag göra något både vackert, gott och passande för tillfället som skulle skapa effekt. Ja, vad kan bättre än en ros av prosciutto vara?

Små rosor med kronblad på en liten rund smörgås. En liten munsbit minsann.

Gör en vacker ros av prosciutto

Gör så här: Lägg en skiva prosciutto vågrätt med det vita mot dig och vik på mitten, på längden så viket kommer uppåt. Rulla nu från ena sidan till den andra så skinkan formas till en ros. För att få till den riktiga stilen så kan det yttersta varvet vinklas, lutas lite utåt så det blir till lite vidare “kronblad”.

Lägg rosorna på små brödsnittar som bretts med färskost eller något annat efter smak. Så perfekt att ha till snittar på en afternoon tea. Läs mer HÄR.

Comments (1)

  • Jag får så mycket inspiration av dina bilder och texter. Du borde ge ut en säsongsbetonad bok med dina idéer och tankar kring högtider och särskilda tillfällen. Men även hur du förgyller vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.