Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 oktober, 2020

Gott till afternoon tea – trekantsmackor med lax & gurka

När du ska göra en riktig afternoon tea vill du ha de bästa tillbehören. Hur du planerar och gör bäst en afternoon tea kan du läsa HÄR. Men det jag kan säga är att få tillbehör till en tebjudning är så klassiska som trekantsmackorna.

Då afternoon tea härstammar från Storbritannien så får i alla fall jag en riktig smakresa med sådana här mjuka, saftiga mackor. Om man inte gillar dessa två klassiker med gurka samt lax och färskost kan man ju fylla dem med vad man än önskar. Bara de skärs till trekanter får de godkänt tycker jag.

Hur du gör sådana där söta rosor av prosciutto kan du se HÄR.

Gott till afternoon tea – trekantsmackor med lax & gurka

Inga konstigheter här alls men det som på riktigt är viktigt är att det ska vara supersaftigt bröd. Så nybakat rostbröd det bara går skulle jag säga.

Trekantsmacka med lax: Bred på färskost och här kan man välja smaksatt färskost tex pepparrot för extra sting. Lägg ett lager med kallröktlax på en skiva och färsk babyspenat på den andra. Lägg samman och tryck till ordentligt, mackan ska liksom sitta ihop. Skär bort kanterna.

Cucumbersandwich: Gurkan bör skivas eller hyvlas så tunn det går. Den ska nästan vara osynlig i mackan, bara ge ett litet krisp när man tar en tugga. Bred på rikligt med smör/margarin. Då gurkan inte ger någon smaksättning alls kan man addera flingsalt eller örtsalt om man så önskar. Lägg samman, tryck ihop och skär bort kanterna.

Något väldigt lugnt och tryggt med sådana här små mackor.

Blir perfekta att ställa upp, som pyramider nästan. Blir så vackert och stiligt. Perfekt på vår tebjudning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.