Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 oktober, 2020

Vilket skitår, men idag vill jag ha ljusa tankar

Happy Halloween och med önskan om en fin alla helgons dag. Ja, i år sammanfaller de på samma dag vilket inte tillhör det vanliga. Men sedan är ju det här året, 2020, inte ett vanligt år. Ett riktigt skitår om jag får säga det själv.

I onsdags var det min pappas födelsedag och det var den första jag inte fick krama honom och säga “grattis pappa”. Det var smärtsamt så in i bängen. Och jag inser ju snabbt att de här dagarna kommer för evigt vara jobbiga. Pappas födelsedag i samma veva som allahelgona för att sedan följas i snabbtakt av fars dag samt dödsdag. Han var en väldigt stillsam figur men lämnar oss med mycket spår och uppståndelse framöver kan man säga.

2020 ett riktigt skitår!

Så för att tala lite om detta år så klev jag in i det med sorg och en tanke om att det ju inte kunde bli sämre än hur 2019 blev. Så fel jag hade. Ja, jag behöver inte gå in på det, du vet hur landet, och världen, ligger just nu. Nya restriktioner och stigande statistik världen över.

Om 2020 hade haft ett jobb hade det varit clown. Fruktansvärt opålitlig, gömd bakom en mask och galet knasig. Så tänkte jag och gjorde årets pumpa som en clown.

Den må se glad och snäll ut men clowner är nog de mest opålitliga figurerna som finns. Kan när som helst komma med en hink vatten eller en tuta att ge en tinnitus i öret med.

Om vi ska prata om pumpan så karvade jag som jag visat hur jag gör HÄR och sedan “ritade” jag med en vass kniv och skalade bort det yttersta skalet med en riktigt vass kniv.

Stack in en tandpetare i en kastanj och sedan stack jag in den andra änden i pumpan. Så enkelt blev det en clownnäsa. Som hår hade jag lin och hatten en bit tapetpapper.

Till dig som har någon att tända ett ljus för idag vill jag ge min största kram. Och även en stor kram till dig som inte kan träffa dina nära och kära. Det är inte lätt nu det ska gudarna vet.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.