Följ mig:
Smårätter & plockmat Tillbehör

Fredag & snabbfixad kronärtskocksröra

29 januari, 2021

Ja men då var det fredag och vi lägger denna vecka till handlingarna. Jösses vad veckorna går fort tycker jag.

Jag tog några snabba bilder nyss på hur det ser ut på bordet i köket just nu. Jag var sugen på någon dipp och såg i kylen att det fanns en burk med kronärtskockshjärtan. Sådana där som ser ut som små baskrar, inte de med bladen kvar. Det tänkte jag kunde bli en fin röra att dippa grönsaker och kex i och se – det blev det.

Kronärtskocksröra

Ingredienser:
4 st kronärtskockshjärtan
3-4 msk fin olivolja
1-2 vitlöksklyftor
ev salt och citron

Gör så här: Lägg kronärtskockshjärtan i en hög mixerbunke och häll i olivolja samt pressa i vitlöksklyftor. Mixa slätt och smaka av och tillsätt eventuellt salt och citron om det behövs.

Perfekt att dippa grönsaksstavar eller små kex i. Eller bred på kex för snittar.

Ja med detta önskar jag dig en fin fredag. Jag ska njuta av en gryta maken har puttrande på spisen och sedan tänker jag somna i takt med signaturmelodin till På Spåret efter att ha sett Talang med barnen. En riktig rock ’n’ roll-fredag här alltså!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close