Följ mig:
Maträtter

Läsarnas tips på mat med burkchampinjoner

23 februari, 2021

Alltså, ni är ju för underbara! Jag frågade om vad man kan göra med burkchampinjoner igår och det bara rasade in en massa ljuvliga tips på mitt Instagram! Och så fick jag recept skickade till mig så nu har jag massa gott att göra och tillfredsställa min burkchampinjon-craving.

Så här kommer det och kanske det kan inspirera någon mer. Och STORT tack för alla ljuvliga tips!

Tips på mat med burkchampinjoner

• Pizza! (så klart och så många som håller med mig btw)
• Blanda ner i stroganoff
• Fiskgratäng: Torskblock toppat med bechamellsås, med skivade champinjoner i och ströbröd. Serveras med kokt potatis och inlagd gurka
• Kycklingfilégryta; burksvamp, ädelost, dijonsenap, grädde serverat med ris
• Kantarellpasta med burkkantareller
• Burksvamp i köttfärssåsen som får puttra länge
• Färdiggrillad kyckling, burksvamp, lök i ugnen med chili och vitlöksås och ost över.
• Marinerade i vitlök och stekta
• Stuvade. på rostat bröd, toppa med riven ost, svartpeppar och persilja.
• Jägargryta (jag måste googla)
• Kasslerrätt serverat med ris
• Ostsås med lök, skinka, burksmap till pasta
• Lövbiffgryta med bambuskott och purjolök
• Kycklingpaj (ett helt recept jag fick skickat till mig (TACK) och det lät så gott och härligt 70-talsretro)
• Champinjonsås!
• Fläskfilé i ugn med en champinjonsås över samt massa ost

Och sedan det jag mest förvånades över: Så så så många som äter de rätt ur burken. Inte för att jag tycker att det skulle smaka fel utan bara greppet. Men visst, så fort jag lagar något med burksvamp tar jag 1-3 och mumsar innan de åker ner i maten jag lagar. Kanske något för charkbrickan då???

Kanske att jag kolhydratsladdar för sportlovet men jag blev väldigt sugen på svamppasta nu.

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Nina 23 februari, 2021 at 12:39

    Blanda med hackad lök och vinägrett är alltid ett säkert kort på buffén!

    • Svara Helena Lyth 23 februari, 2021 at 12:42

      Åh det lät både jättegott och fräscht. Det vill jag ha på min plockbuffé. Tack för tips 🙂
      Kram
      Helena

  • Svara Åsa 23 februari, 2021 at 19:19

    Tack för tipset nu blev jag hungrig.

    • Svara Helena Lyth 24 februari, 2021 at 09:26

      Visst blev man! Jag är sugen på stuvning nu!

      Kram
      Helena

    Lämna en kommentar

    Close