Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 februari, 2021

Blommor av crepepapper, kräppapper. Så vackra & enkla

Låt det blomma med crepepapper. Så fantastiskt att skapa dessa små blommor av crepepapper och det är helt omöjligt att bara göra en. När man väl kommit igång gör man ett helt gäng av bara farten. Lovar!

De här blommorna kan du använda på massa sätt. Att ha som dekoration till bordsdukningen, göra till en krans, sätta paket, hänga i påskriset eller sätt på ett diadem och ha just blommor i ditt hår! Vad skulle du ha dem till?

Jag har tidigare visat hur du kan göra crepeblommor HÄR. och sedan vackra körsbärsblommor av kaffefilter HÄR.

blommor av crepepapper

Blommor av crepepapper

Gör så här: Klipp till remsa av crepeapper 20 x 5 cm där papprets randning går uppåt när remsans rektangel ligger. Vik pappret på mitten två gånger och klipp den ena öppna kanten till 3-4 spetsar. Veckla ut rektangeln och trä en sytråd på en nål.

Sy den raka kanten med ca 5 mm mellanrum mellan stygnen och låt en bit tråd löpa ut. Sy hela vägen och knyt ihop trådändarna hårt. Veckan försiktigt ut blomman och tryck till så den blir platt.

blommor av crepepapper

Det fina med ett sånt här pyssel att det kan varieras helt efter säsong och tillfälle. Gula till påsk, flera färger till midsommar, röda till jul tex.

Kommentar

  • Hej! Så väldigt fina, tänker mig att ha i påskriset . Undrar bara om du har tips var du köpt ditt papper? Hittar bara så väldigt skrikiga färger. Allt gott ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.