Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 mars, 2021

Pillerfikus – min trogne gröne vän

Pillerfikus. Det skulle bli mitt svar om någon skulle fråga mig vilken växt som är min favoritväxt. Den fina växten med lite knepigt namn.

Ja det är av flera anledningar: Den är vacker med sina runda blad och lite triangelformade träd. Sedan är den helt galet tålig för jag kan inte skryta med att jag tar hand om den som man bör men den verkar tåla både torka och övervattning.

Och nu har den växt sig så stor att den agerar ju både insyns- och solskydd. Jag har tidigare haft växter jämte den men det får det ju inte plats med helt enkelt.

Det är väldigt roligt hur den växer på bredden. Helt perfekt för mina smal fönsterbräden. Det är inget jag format utan det är så den själv skapat sig.

Många små blad som ger en maffig känsla men samtidigt liten och skir.

Små små bär som blir gula och ibland röda innan de faller av. Aldrig några blommor men det kanske är jag som inte frambringar något sådant?

Den har bott hos mig nu i snart fem år. Vi verkar ha en stark kärlek jag och denna pillriga lille fikus. Hoppas på minst fem till.

På andra plats över favoritblommor är den jag får allra flest frågor om: porslinsblomman. Den växt som slingrar sig runt fönstret som en växtgardin. Den kan du läsa mer om HÄR.

Comments (2)

  • Hej! Vilken häftig växt . Jag har nog aldrig sett denna innan , ej heller i butik .,Men nu ska jag söka efter den . Har du tips på var den finns att köpa ? Önskar dig en fin Jul . Mv Heléne

    • Hej Helene. Åh den finns att köpa på Blomsterlandet och Plantagen. Jag har sett den på båda ställen. Hoppas du hittar.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.