Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 april, 2021

Dumlekakor, dumleflarn på 7 minuter

Dumlekakor, dumleflarn på 7 minuter är ju grejen! Om du någonsin känt: Åh vad härligt det hade varit att baka något gott men jag pallar inte – då ska du se hit. Enklare och snabbare sätt att få till frasiga och samtidigt sega flarn går ju bara inte.

Många i sociala medier säger “baka detta, endast 3 ingredienser”. Ha, här är det bara en! Jo men så är det ju om man tar i lite.

Dumlekakor, dumleflarn

Ingredienser:
Dumlekolor

Gör så här: Sätt ugnen på 200° och lägg ut 12 dumlekolor på en plåt med bakplåtspapper. Ställ mitt i ugnen och grädda i ca 7 minuter. Vakta, då socker lätt bränns. Ta ut och låt svalna på plåten. Servera som flarn till fika eller i glass. Både som helt flarn och smulat som strössel.

Som sagt, det går väl inte snabbare eller på enklare sätt att få till härliga frasiga, sega flarn än så här?

I går åt vi dessa tillsammans med vaniljglass till efterrätt. Som barnen undrade: nääääääär får vi äta dem? Det är ju riktig tortyr för barnen att ha en mamma som har ovett att göra dem innan middagen så de måste vänta.

Nästa gång så ska jaag också klippa ner bitar av rå dumle i lite lätt smält glass och blanda för att sedan frysa igen. Kan man då säga att jag “gjort” dumleglass? Hade varit nåt va???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.